Yüksek riskli iller grubunda yer alan Sakarya normalleşemedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yeni normalleşme kararları aldı. Erdoğan tarafından açıklanan kararlara göre yüksek riskli iller arasında yer alan Sakarya’da kafeterya ve restoranlara izin çıkmadı.

Yüksek riskli iller grubunda yer alan Sakarya normalleşemedi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, 1 Mart 2021 Pazartesi günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de bir araya geldi. Kritik toplantıda normalleşme takvimi masaya yatırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun önerilerini sunum şeklinde aktardı. Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan korona nedeniyle alınan yeni kararlar hakkında açıklamalar da bulundu.

KARARLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni uygulama takvimi satır başlarıyla şöyle:

- Her il salgınla ilgili tedbirleri kendisi belirleyecek.  Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu kısıtlaması kaldırılırken yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde Pazar günleri uygulanacak.

- Kafe ve restoranlar, yüksek riskli iller dışında sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında % 50 kapasite ile işletmeye açık olacak. Tüm illerde akşam sokağa çıkma yasakları sürecek.

- Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu kısıtlaması kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek.

65 YAŞ ÜSTÜ 20 YAŞ ALTI

- Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek. Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için düzenleme düşük ve orta riskli illerde kalkacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sokağa çıkma saatleri artırılacak.

- Düşük ve orta riskli illerde 8 ve 12. sınıflara ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

- Nikâh ve töreni şeklindeki düğünlere, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla izin verilecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2021, 15:06

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER