Sıkıcı bir hayat benimsemen gerekmiyor

FİT BİR BEDENE SAHİP OLMAK İÇİN SIKICI BİR HAYAT TARZINI BENİMSEMEN GEREKMİYOR.

Konu başlığımız bu, çünkü fit bir bedene sahip olan kişilerin sadece salata, taze fasulye ve yulaf ile beslenen, asla gece hayatı olmayan, sabah akşam spor yapan sıkıcı insanlar olduğuna dair algınızı kırmak istiyorum. Gezmeyi ve eğlenmeyi çok seviyorum ve fitness seviyemi korumaya devam ediyorum.

Nasıl mı?

Yiyecekleri hak etmek için manyakça egzersiz yapmayarak, sürekli kalori saymayarak, dayanamayacağım açlık oruçları gibi olumsuz yeme davranışını geliştirecek yöntemlerden uzak durarak.

Hareket ederek... Aerobik+Kas kütlesini artıracak şekilde egzersiz yaparak. Kas inşa etmek, daha hızlı bir metabolizma ve bedenin besinlere vereceği tepkinin olumlu yönde değişmesi demek (insülin direncini düşürmesi)

Nerede durman gerektiğini bilerek, yüksek kalorili sevdiğim besinleri her canım istediğinde değil de belli bir sıklıkta tüketerek ve saatlere dikkat ederek, akşam 7’den sonraya bırakmamaya çalışarak.

Su içerek! Günde 3 litreye yakın su içiyorum. Beslenmenize dikkat ettiğiniz halde kilo veremiyorsanız mutlaka su tüketiminize bakın.

En az 8 saat uyuyarak (Yağ yakımı için önemli)

Velhasıl ben de sporcu olarak hayatımı siyah beyaz yaşamıyorum. Uyguladığım yöntemler ulaşılmaz değil. Sosyal medyada fazlaca idealize edilen ejder meyveli smoothie tarzı sağlıklı yaşamlar sizi ’’ben bunu zaten yapamam ki’’ umutsuzluğuna düşürüyorsa kurtulun o algıdan.

Aşamalı bir şekilde davranış değişikliğine giderek ve gerekli noktalarda iyi bir diyetisyen ve PT’den destek alarak bunu yapabilirsiniz. Yeter ki isteyin ve sizi umutsuz hissettiren hesapları bir gözden geçirin.

Ümitlerinizi yeşertin, sağlık dilerim.

YORUM EKLE