‘AK Parti Sakarya’da çakıldı’ iddiası

Milli Gazete, Sandık Analiz’in yaptığı son seçim anketiyle ilgili haberinde AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Sakarya’daki büyük bir oy kaybı yaşadığına işaret etti. Gazete “Bu anketin Erdoğan'ın sinirlerini daha da yıpratacağı düşünülüyor” yorumunda bulundu.

‘AK Parti Sakarya’da çakıldı’ iddiası

Haber Milli Gazete’nin 9 Mart tarihli nüshasında “Son seçim anketi: AKP’nin kalesiydi sonuçları Erdoğan görmesin” başlığıyla yer aldı.

Milli Gazetenin haberi şöyle:

AK Parti’nin seçimi kaybedeceğini gösteren bir seçim anketi daha ortaya çıktı. AK Parti’nin özellikle en güvendiği illerden biri olan Sakarya’da ciddi oy kaybettiği görüldü.

Erken seçim olmazsa 2023’te yapılması planlanan seçim için partiler çalışmalarına hız verdi. Anket şirketleri de vatandaşın nabzını daha yakından tutmak için seçim anketi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu doğrultuda son mart ayı anket çalışmasını “Sandık Analiz” kamuoyuna duyurdu.

AKP SAKARYA’DA YİNE BİRİNCİ

Sandık Analiz tarafından yapılan son seçim anketinde Marmara Bölgesi İllerinin partilere olan tutumu ortaya koyuldu. Son seçim anketindeki en dikkat çeken husus ise Sakarya’dan AK Parti’ye çıkacak oy oranı oldu.

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde %65,0 gibi oldukça yüksek bir oy alan AK Parti’nin son seçim anketinde bu ilde alacağı oy yüzde 39.66 olarak görüldü. Ankette AKP’nin en çok oy alacağı il yaşanan oy kaybına rağmen yine Sakarya olduğu gösterilirken diğer illerin birçoğunda yüzde 29’un altında kaldığı dikkat çekti.

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sakaryalı
Sakaryalı - 2 yıl Önce

Ac tavuk kendini buğday ambarında sanırmış

SIRADAKİ HABER