Ak Partili olmayana başkanlık haram!

Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik görevinden istifa ettiğini açıkladı. Tetik’in kongrenin hemen ardından bazı muhtarların Ak Parti desteğiyle ayrı dernek kurma çalışmalarına girmesinden rahatsız olduğu ve birliği sağlamak adına görevini bıraktığı belirtiliyor.

Ak Partili olmayana başkanlık haram!

Karasu Muhtarlar Derneği’nde uzun süredir beklenen istifa nihayet gerçekleşti. 25 Kasım 2019’da yapılan kongrede iki oy farkla başkan seçilen Türker Tetik, 10. olağan kongreye 2 yıl 2 ay kala görevi bıraktı. Paralı Muhtarı Özcan Albayrak dışındaki diğer yöneticilerin imzaladığı olağanüstü kongre kararına göre yeni başkan ve yönetim 2 Kasım günü gerçekleşecek kongrede belli olacak. Eski Başkan İsmail Hakkı Topaloğlu’nun yeniden görev almak için kulis yaptığı, son kongrede Tetik’e karşı seçimi kaybeden Tepetarla Muhtarı Hasan Tabiloğlu’nun ise adaylığı düşünmediği konuşuluyor.

SİYASETEN BASKI MI?

İstifa kararı alan Türker Tetik’in yakın çevresine, özellikle belediye yönetimi ve Ak Parti’den gelen baskılara dayanamadığını söylediği ifade ediliyor. Tetik’in, “Karasu’da tüm makamlar Ak Partililerin yönetim ve denetiminde olacak. Böyle bir anlayış yerleşmiş. Beni HDP dışında tüm partilere yamadılar. Elbette siyasi bir görüşüm var. Ama muhtar olduktan ve dernek başkanlığına seçildikten sonra siyaset biter. Ben bu anlayışla hareket ettim, ama kendimi ifade edemedim. Buna karşı taraf anlamadı da diyebiliriz. Derneğin ikiye bölünmesi söz konusuydu. İstifam biraz da bu yüzden” diye konuştuğu kaydediliyor.

ÖZCAN: ‘İSTİFA ETMEMELİYDİ’

Yönetim Kurulu üyesi olan Paralı Muhtarı Özcan Albayrak ise Türker Tetik’in istifasını doğru bulmadığını söyledi. Kongre kararını imzalamayan Albayrak “Diğer yönetici arkadaşlarımız Mustafa Kaya, Erdal Kılıç ve Osman Şahin kararı imzalamış. Kongrede beliren irade çiğnendi. Sonuçta bu bir dernek ve iki yıl daha görev süremiz vardı. Siyasi baskı olduğunu herkes biliyor. Her şey benim kontrolümde olmalı diyen bir anlayış var. Bu doğru değil. Doğru olmadığını da zaman gösterecek” değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 14:04

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Çalık
Mustafa Çalık - 4 yıl Önce

Ben siyasi baskı olduğuna inanmıyorum herkes bir fırıldak peşinde .Düne kadar birbirine rakip olan insanlar ne olduda bir anda bir araya geldiler. İnsan dik durmasını bileçek gerisi rahmetli Erbakan hocanın dediği gibi hepsi fasa fiso umarın yeni dernek yönetimi Karasu’nun önünü açar

Şenol  aşık
Şenol aşık - 4 yıl Önce

Özcan muhtara katılıyorum baskılar bizi yildirmamalıyda

Özcan Albayrak
Özcan Albayrak - 4 yıl Önce

Evet kongre sürecinde bazı arkadaşlarımız kendilerine belediye ve bazı siyasıler tarafından sayın tabiloğlunu destekleyin gibi telkinler geldiğini söylemişlerdi fakat bana büyür bir yaklaşım asla olmadı ben Türker başkanla birlikte seçildim olağan kongreye kadar bu dernek çalışmalarını sürdürecektik fakat öncelikle dernek içerisinde uzun süre muhtarlık yapmış bazı arkadaşların önplana çıkma ve başkanı baskılaması önce istifa istemeleri başaramayıncada yönetim kurulundan habersiz karar defterine kongre kararı yazdırmaları ile neticelenmiş bir durumdur

SIRADAKİ HABER