CHP'den Bulvar'da protesto: Faturalar yakıldı

CHP Karasu Örgütü, Bulvar’da düzenlediği etkinlikle vatandaşa gelen yüksek faturaları protesto etti. Faturaların yakıldığı protestoda yapılan açıklamada Başkan Aykut Süt, “Asgari ücretteki artışı yok eden zamlar bir an önce geri alınmalıdır" dedi.

CHP'den Bulvar'da protesto: Faturalar yakıldı

   CHP Karasu İlçe Başkanlığı, vatandaşa gelen yüksek faturaları protesto etti. Bulvarda yapılan gaz lambalı protestoda vatandaşlarla birlikte faturalarını yakan CHP’li yöneticiler, elektrik ve doğalgaz zamlarının geri alınması ve faturalardaki KDV oranın yüzde 1’e indirilmesi için hükümete çağrı yaptı.

   Bulvarda toplanan vatandaşlar yüksek gelen elektrik faturalarını Başkan Aykut Süt’e göstererek dert yandı. Vatandaşlar, "Elektrik zamları her geçen gün belimizi bükmeye devam ediyor. Emeklinin iki odalı evine bile yüksek yüksek faturalar geliyor. Nasıl geçineceğiz’’ diyerek tepki gösterdi.

   Etkinliğe, CHP'li yöneticiler, kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri, CHP Milletvekili adayı Hüseyin Avni Şahin, ADD Karasu Başkanı Seffa İngenç ve vatandaşlar katıldı.

   Asgari ücretteki artışın Ocak ayındaki zamlarla ve yüksek faturalarla eridiğini duyuran CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ASGARİ ÜCRETEKİ ARTIŞI YOK EDEN ZAMLAR BİR AN ÖNCE GERİ ALINMALIDIR

   ‘’Bildiğimiz ve yaşadığımız üzere, 1 Ocak 2022 itibariyle bu güne değin görülmemiş bir şekilde elektriğe yüzde 52 ile yüzde 130, doğalgaza yüzde 25 ile yüzde 50, kömüre yüzde 38 ile yüzde 72 arasında zam yapıldı. Akaryakıta hemen hemen her gün yapılan zamları ise söylemeye gerek yok.  Yüzde 100’ün üzerinde. Döviz kurları bir aydır artmamasına rağmen zamlara bahane edilen kur artışlarından söz edilmeksizin mazot, benzin, LPG, otogaz fiyatları her gün zamlanıyor. Akaryakıta yapılan zamlar artık vatandaş için bir yaşam biçimi oldu. Yapılan zamlar sonrasında vatandaşın eline ulaşan faturalar adeta el yakıyor.

VATANDAŞ BATTANİYE ALTINDA KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

   Bu soğuk günlerde nasıl ısıncağını düşünen vatandaş battaniye altında kara kara düşünüyor. Gece ışığını da yakamıyor, televizyon ışığında oturuyor.

   Hal böyle iken, vatandaşın evlerinde 23 derece ile ısındığını düşünen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ise doğalgaz ve elektrik kullanımına yönelik tavsiyede bulunarak, ‘Evlerimizde özellikle 1 derecelik sıcaklık değişikliği, yani 23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanın aylık faturanıza etkisi yüzde 7 olur’ gibi bir açıklama yapabiliyor.

   Sayın Cumhurbaşkanı ise ‘sizin hayatınızda sadece mum vardı mum, gaz lambası vardı gaz lambası. Biz ise bunu bu hale getirdik” diyerek 'bizden önce elektrik yoktu, gaz lambası ve mum kullanıyordunuz' demek istiyor.

TEK ÇIKIŞ YOLU SANDIKTIR

   Bunlardan önce gaz lambası kullanmıyorduk, şimdi gaz lambası kullanmak zorunda kalacağız ama o da mümkün değil. Gaz yağı da pahalı. 2 Temmuz 2021 tarihinde güzel ilçemiz Karasu’ya gelen TBMM Adalet Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekilimiz Sayın Turan Aydoğan, ‘Meskenlerin elektrik, su, doğalgaz, isinma faturalarindan kdv alınmasın’ diyerek kanun değişikliği teklifi sundu. Sunulan bu teklif AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

   İçinde bulunduğumuz durumdan tek çıkış yolu sandıktır. Sandık en kısa zamanda vatandaşın önüne getirilmelidir. Göreve gelecek liyakatli kadrolar ile yoksulluk, yoksunluk üreticilcek politikalar ile sona erdirilecektir.’’

   CHP’nin protestosu elektrik faturalarını yakma eylemiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2022, 11:42

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER