CHP İlçe Başkanı Süt, depremle ilgili konuştu

CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, 17 Ağustos 1999 depremin 21. yıldönümünde açıklamalarda bulundu ve üzerimize düşen görevi yaptık mı diye sordu.

CHP İlçe Başkanı Süt, depremle ilgili konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, 17 Ağustos 1999 depremin 21. yıldönümünde bir açıklama ve mesaj yayınladı. Başkan Süt şunları kaydetti;

“Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden birisi olan 17 Ağustos 1999 Depremi’nin üzerinden tam 21 yıl geçti. 21 yıl önce bu gün saat 03.02’de korkunç bir sallanma ile uyandık. Resmi kayıtlara göre toplam 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetti bu depremde. 23 bin 781 vatandaşımız yaralandı. 96 bin 808 konut yıkıldı, 231 bin 364 konut hasar gördü.

Peki biz üzerimize düşen görevi yaptık mı? Bu büyük acıdan ders çıkarttık mı?

PARALAR BİR TÜRLÜ AYRILAMADI

Aradan 21 yıl geçti biz hala kentsel dönüşümü tam anlamıyla gerçekleştiremedik. Kentsel dönüşüm için ayrılması gereken paralar bir türlü ayrılmadı. Deprem vergileri toplanma amacının dışında kullanıldı ve kullanılmaya devam ediliyor.

YIKILMASI GEREKEN YAPILAR

İMAR AFFI İLE UYGUN YAPI HALİNE GETİRİLİYOR

Yaşadığımız ve gelecek nesillere aktaracağımız şehirlerimizi bilimsel verilere göre gerçekleşmesi kesin olan bir sonraki depreme hazırlamak yerine uygunsuz ve yıkılması gereken bina ve yapılar imar affı ile imara uygun yapı haline getiriliyor.

Teknolojik koşullar ve imkânların arttığı bir devirde yaşıyoruz. Gelişmiş toplumlarda olduğu gibi gelecek yıllarda tedbir alınarak önlenebilecek bir afet yüzünden tek bir vatandaşımızı dahi kaybetmememiz gerekir. Zaman kaybetmeden yerelde ve genelde tüm önlemlerin alınması gerekir.

Bu vesile ile 21 yılda acısı hiç hafiflemeyen Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 17:49

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER