Çift koltuktan çift maaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı” temsilcisi olarak ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliği yaptığı ve ayda iki kez toplantıya katılıp 4 bin 500 lira aldığı iddia edildi.

Çift koltuktan çift maaş

   Geçen yıl 733 milyon lira zarar eden ÇAYKUR'da çifte koltuk saltanatı yaşanıyor. 31 Mart seçimlerinde AKP'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem Yüce'nin, ÇAYKUR'da halen Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapması tartışma yarattı.

SÖZCÜ YAZDI

   Ali Ekber Ertürk imzasıyla 14 Kasım Cumartesi günü Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan habere göre Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak maaş alan Yüce, ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyesi olarak da ayda 2 kez Rize'de yapılan toplantıya katılıyor. Bu toplantılar için de 4 bin 500 lira ücret alıyor. Belediye Başkanı olmadan önce de ÇAYKUR'da Genel Müdürlük yapan Ekrem Yüce, şimdi de aynı kurumda “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı” temsilcisi olarak Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor.

YOL PARALARI ÇAYKUR’DAN

   Ekrem Yüce ayda iki kez Sakarya'dan Rize'deki toplantılara gidiyor. Rize'ye gidiş geliş yol masrafları ile konaklama giderleri de ÇAYKUR tarafından karşılanıyor. 27 Ocak 2020'de bu göreve atanan Yüce, 26 Ocak 2023'e kadar koltuğunu koruyacak.

TEK ÖRNEK DEĞİL

   Beş kişiden oluşan ÇAYKUR Yönetim Kurulu'nun bir önceki üyeleri arasında yer alan İsmail Hakkı Soba da AKP'li çıkmıştı. AKP'de İl Başkan Yardımcılığı yapan Soba, daha sonra da AKP'li Rize Belediyesi'nde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Görev süresi dolan Soba, ÇAYKUR'dan ayrıldı.

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Karasu
Karasu - 3 yıl Önce

2 yerden maaş yetmez. Bir kaç yer daha ilave edilsin. Bizde, ezine peynirine dürbünle bakmaya devam ederiz.

BUNELA
BUNELA - 3 yıl Önce

RİZE 4 YIL ÇALIŞIRKEN ÖĞRENMİŞTİM... RİZELİLER BİR ŞEYE ŞAŞIRINCA VUUUU DERLER... SİKİNTİ YOK.... DARLAMAYIN NENİ

SIRADAKİ HABER