Kılıçdaroğlu: ‘O para cezalarını faiziyle iade edeceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu “Halkın desteğiyle iktidara geleceğiz ve ilk bir hafta içinde faiziyle beraber pandemi cezası kesilen 254 bin kişinin parasını faiziyle birlikte iade edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu: ‘O para cezalarını faiziyle iade edeceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya’nın ülke gündemine ilişkin soruları arasında yer alan sokağa çıkma yasağı ve maske cezalarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, bu konuda ayrımcılık yapıldığının vatandaş tarafından görülmekte olduğunu söyledi.

KURULTAY GÖRÜNTÜLERİNE ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Bu görüntü nedir? (AKP kurultayı görüntülerini kastederek) Sokaktaki, kahvedeki, arabadaki insana ceza kestiler. 3 ay içinde 254 bin kişiye ceza kesilmiş. Şu kongrelere bakın. Bu iktidar güven vermeyen iktidar. Halka söylediğine bakın, kendi yaptığına bakın. Bu iktidar nasıl bir iktidar? Vatandaş görüyor bunu. Şikâyet ediyor.

Halkın desteğiyle iktidara geleceğiz ve ilk bir hafta içinde faiziyle beraber ceza kesilen 254 bin kişinin parasını iade edeceğiz. Sağlık Bakanı tweetler atıyor, mesajlar veriyor, kalabalık yerlerde durmayın diyor. Bu yatay çekim falan değil. Normal bir çekim.

‘TÜM İLLER KIRMIZIYA DÖNÜŞEBİLİR’

“Biz böyle bir kurultay yapmadık, insanımıza saygı duyduk. Sadece delegeler geldi, gazeteciler için ayrı salonlar yarattık. Sağlık konusunda ne gerekiyorsa onları yaptık. İnsana değer vermiyorlar. Hiç olamazsa kendi delegelerine duysaydın keşke. Umarım buradaki herkes aşılanmıştır. Bu tabloyla Türkiye'nin tamamını kırmızıya dönüştürecekler.”

3 AYLIK BİLANÇO

“3 ay için rakam vermiştim 254 bin kişiye ceza kesildi. Pandemi dönemi içinde bu tablo varsa, kongreleri yaptılarsa, oraları lebaleb doldurdularsa ve hiç kimseye ceza vermedilerse vatandaşın ne günahı var? Bütün cezalarını kaldıracağım, ödenmişse hepsini iade edeceğim. Örnek olması gereken kişinin yaptığı, ortaya koyduğuna bakın. Haklarını iade edeceğiz, söz verdim bunu yapacağım. Toplumda mağdur yarattığınız zaman siz sosyal devlet olmazsınız.”

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2021, 13:38

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER