MHP Başkanı Münür Ali Kara basın açıklamasını yaptı

MHP Başkanı Münür Ali Kara basın açıklamasını yaptı

Her hafta gündeme ilişkin basın açıklaması yapan Milliyetçi Hereket Partisi İlçe Başkanı Münir Ali Kara, bu haftaki açıklamasını bugün saat 14.00’te yaptı. Kara’nın açıklamaları şöyle:

''Konuşmamın başında geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren hemşehrilerimiz Hüseyin Öztürk, Nebiye Bayrak, Hasan Tufan, Asiye Dik, Münevver Odabaş, Ali Aydınkoç, Meryem Kartal, Gülcan Durak, Recep Yıldırım, Nusret Keleş, Eyüp Çindir, Celal Aşık, Gülfide Arslan, Eylül Hancı, Semih Toka ve Mustafa Dinç’e Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

GEÇMİŞ OLSUN

Geride kalan hafta yaşamını yitiren Resuller Mahallemiz Muhtarı Abdurrahman Denizhan’ın vefatının ardından Covid-19 testi yaptıran mahalle muhtarlarımızdan Karapınar Muhtarımız Oğuzhan Öztürk, Limandere Muhtarımız Sinan Erbaş, Ardıçbeli Muhtarımız Celal İmamoğlu ve Kurumeşe Kemalettin Zengin’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca Covid-19 testi pozitif çıkan Cumhur İttifakımızın Belediye Başkanı İshak Sarı’ya da acil şifalar diliyoruz. Umarız bir an önce sağlığına kavuşur ve görevinin başındaki yerini alır.

KUZEY KIBRIS

Kıymetli basın mensupları geride kalan hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 37. Yıldönümünü kutladık. 15 Kasım 1983 yılında kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Büyük Türk Birliği’nin bir nişanesi olarak Akdeniz’de inci gibi durmakta ve varlığını muhafaza etmektedir. Allah birliğimizi korusun ve daim etsin.

AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN

Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış anlaşması imzalanmış ve bu anlaşmanın Azerbaycan’ın içine sinecek şekilde hazırlanması dikkat çekmiştir. Ermeni lobisine rağmen Türk gücü masaya yumruğunu vurmuş ve Ermenilere haddini bildirmiştir. Bu çerçevede Türk gücü bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiştir.

SAKARYA GAZ SAHASI

Bilindiği gibi Sakarya Gaz Sahası’nda sondaj çalışması yapmak için yola çıkan Kanuni Sondaj Gemisi Zonguldak’taki bakımlarının yapılmasının ardından çalışmalarına başlayacaktır. Geçtiğimiz hafta yaşanan bu gelişme de Türkiye’nin doğalgaz konusunda ne kadar ciddi atılımlar içinde olduğunu gözler önüne sermektedir.

KORONAVİRÜS SALGINI

Kıymetli basın mensupları bilindiği üzere ülkemiz ve tüm dünya uzunca bir süreden bu yana koronavirüs salgını ile mücadele etmektedir. Hastalığın ilk belirti göstermesinden bu yana devam eden aşı çalışmalarında sona gelinmiştir. Ancak bu süreç içinde nedeni tam tespit edilemeyen şekilde ülkemizde ve ilçemizde koronavirüs vakaları belirgin bir artış göstermiştir. Bu artışla orantılı olarak da alınan tedbirler sıkılaştırılmıştır. Tedbirlerle alay etmek, mücadeleyi hafifletecek yorumlarda bulunmak, sosyal medyadan mizahi paylaşımlar yapmak kimseye bir fayda sağlamayacaktır. Alınan tedbirlere uyum sağlamak ve bu dönemde, sağlık alanında bari olsa uyumlu davranmak tüm toplumun yararına olacaktır. Hastalık burnumuzun dibine gelmiş, virüs kapımıza dayanmışken, sosyal medya hesapları üzerinden “Virüs saat 10’da dışarı çıkıyormuş” “10’dan sonra kafelerde virüs varmış” şeklinde paylaşımlar yapmak kimseye fayda sağlamayacağı gibi alınan diğer tedbirlerin de sorgulanmasına neden olabilecektir. 

ERKEN SEÇİM KONUSU

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ülkemizin ekonomik saldırı altında olduğunu da görmek gerekmektedir. Ekonomik gidişatı gündeme getirerek ülkeyi suni bir erken seçim arayışındaymış gibi göstermenin kimseye de bir faydası yoktur. Erken seçim olan bir ülkede seçim dışında bir şey konuşulmaz. Seçim ekonomisi uygulanacağı için belirsizlik hakim olur. Yatırımlar durur. Dış bağlantılar dondurulur. Seçim olmayacağı halde seçim söylentisi çıkarmak ülke ekonomisine, dış politikasına ve hatta uygulanan tüm politikalara zarar verebilecektir.

Kaldı ki erken seçim olsa seçim isteyenler neyi hedeflediklerini bile bilmemektedir. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden politika yapılmaz. “Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin” mantığında olanların ne bu ülkeye ne de insanlığa vereceği hiçbir şey yoktur. Kendi içinde bin parçaya bölünmüş, gerektiğinde dış güçlerle ittifak yapmaktan çekinmeyen, erken seçim neticesinde oluşabilecek kaostan nemalanmayı düşünenleri bu millet görmekte ve çok iyi değerlendirmektedir. Buradan hareketle bulanık suda balık avlamaya çıkanlara, erken seçim ortamında kimi aday çıkaracağı bile belli olmayıp, seçimin ikinci tura kalması beklentisi içinde olanlara yani piyangodan çıkacak bir cumhurbaşkanlığı beklentisi olanlara buradan çok net olarak söylüyorum ki avucunuzu yalarsınız.

Ülkemizde terör bitme noktasına gelmiş, yurtdışındaki operasyonlarımız dış güçleri rahatsız ederken, Mavi Vatan düsturu ile yola çıkıp denizlerimizde gemilerimiz salınırken, S 400 anlaşmaları yapılmış ve gücümüz ortaya çıkmışken, Azerbaycan’da gücümüz sahaya yansımış, masada da cephede de Türk Gücü hissedilmişken, Üstelik muhalefetin bir adayı olmayıp, Erdoğan’ın gitmesi üzerine politika oluşturmuşken seçime gitmenin kime ne faydası vardır!

YEREL TARTIŞMALAR

Bizim Karasu’da gerçekleştirdiğimiz yerele ilişkin değerlendirmelerden Karasu’da Cumhur İttifakı’nın çatırdadığına ilişkin pay çıkaranların da olduğunu üzülerek görmekteyiz. Ülkemizde bunca sorun sıkıntı varken yereldeki tartışmalar Cumhur İttifakı’nın çatırdadığını göstermez. Bilakis şeffaflığını gösterir. Bizim eleştirilerimizin her biri uyarı mahiyette ve ikaz edici niteliktedir. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi yerel ve genel seçim sürecinde yük almış, herkes seçim sonrasına göre pozisyon almaya çalışırken canla başla sahada yer almıştır. Bugün gerçekleştirdiğimiz eleştiriler de “Dost acı söyler” kategorisinde değerlendirilmelidir. Bu noktada eleştirilerimizden genelleme yapmaya çalışanlar, söylemlerimizi yukarılara taşıyıp hayal kurmamalıdır.

Biz Bilge Lider Devlet Bahçeli’nin gösterdiği istikamette, Cumhur İttifakı ruhu ile görevimizi yerine getirmeye devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle her birinizi ayrı ayrı selamlıyor ve Yüce Allah’a emanet ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene…''

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2020, 17:23

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER