MHP'li başkan Kara basın açıklamasını yaptı

Haftalık basın açıklamasını yapan MHP İlçe Başkanı Kara gündeme ilişkin, Bülent Arınç’ın açıklamalarına ve koronavirüs salgınına değindi. Kara öğretmenler gününü de kutladı.

MHP'li başkan Kara basın açıklamasını yaptı

Milliyetçi Hereket Partisi İlçe Başkanı Münir Ali Kara, bu haftaki açıklamasını bugün saat 14.30’da yaptı. Gündeme ilişkin, Bülent Arınç’ın açıklamalarına ve koronavirüs salgınına değinen Kara öğretmenler gününü de kutladı. MHP İlçe Başkanı Kara’nın açıklamaları şöyle:

     ‘’Ülkücü şehidimiz Dursun Önkuzu’nun 40. vefat yıldönümü. 23 Kasım 1970 tarihinde şehit edilen Dursun Önkuzu’nun nasıl vahşice katledildiğini sanıkların ifadelerinden öğreniyoruz. Kayıtlarda Önkuzu olayı, “Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu öğrencisi Dursun Önkuzu'yu önce kaçırarak hapsetmişler sonra bilahare feci şekilde dövmüşlerdir. Bununla da yetinmeyen sanıklar bir bıçakla Dursun Önkuzu'nun bilek damarlarını kesmişler, ağzına lastik hortum takarak pompayla şişirmek suretiyle vahşiyane bir şekilde öldürüp 3.Kattaki odanın penceresinden atmışlardır” şeklinde ifade ediliyor. Her dönem insanlıktan çıkmış canilerin hedefi olan Ülkücü Hareket dün olduğu gibi bugün de benzer saldırılara maruz kalmaktadır.

   Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta bir televizyon programına katılan Bülent Arınç, “Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen hendek operasyonları sırasında biz şehit verirken teröristleri direnişçi olarak görüp selam gönderen Selahattin Demirtaş’ın kitabını okuduğunu ve çok etkilendiğini söylemiştir. Hatta bununla da yetinmeyip bu kitabı herkesin okumasını önermiştir. Kendisi de hukukçu olan Arınç’a tavsiyemiz televizyon kanallarından değil mahkeme salonlarından bu işi yapmasıdır. Mademki Selahattin Demirtaş’tan o kadar etkilendiniz, giyin cübbenizi mahkemede avukatlığını yapın. Talihsizliğe bakın ki Bülent Arınç şimdiye kadar TV ekranlarından Türk Halkına bir defa kitap önermiştir ve önerdiği o kitap da Selahattin Demirtaş’ın kitabı olmuştur. Ama şunu belirtmeden edemeyeceğiz ki Türk Halkı ne sizin önereceğiniz kitaba ne de Selahattin Demirtaş’a itibar etmeyecektir.

   Bilindiği gibi yarın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanın verilmesinin 92. yıldönümü. 24 Kasım, Atatürk’ün doğumunun yüzüncü yılından bu ya da öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Salgın dolayısıyla öğrencilerinden ayrı kalan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, daha sağlıklı ve mutlu günlerde kutlayacakları günler görmelerini temenni ediyoruz.

   Geride kalan hafta covid-19 tedbirleri kapsamında yeni önlemler alınmış, bu çerçevede bazı kısıtlamalar söz konusu olmuş ve bazı iş yerlerinin de kapatılması kararlaştırılmıştır. Bu düzenlemeler neticesinde mağdur olan esnafla ilgili bir çalışma yapılması gerekmektedir. Bir süreden bu yana var olma mücadelesi veren hizmet sektörünün durumunda iyileştirme yapılması şart görünmektedir. Pandemi sürecinin ortaya çıkmasından bu yana hizmet sektörü ağır bedeller ödemiş ve bunun karşılığını alamamıştır. Bu sektörde çalışanlar ve esnaflık yapanlar ekonomik belirsizlik yaşamaktadır. Devlete bağlılıkları tartışılamaz durumda olan ve kapatma kararlarına koşulsuz riayet eden bu kesimin durumunda iyileştirme yapılmasını elzem olarak görmekteyiz.

Covid-19 salgını geride kalan hafta ilçemizde de pik noktasına ulaşmıştır. Ortalama olarak her gün bir koronavirüs hastası vefat etmiş ve toprağa verilmiştir. Durumun vahameti ortadayken devlet tarafından alınan tedbirlerin mantıksızlığını tartışmak, alınan tedbirlerin eksik ya da yanlış noktalarını gündeme getirip bunları gündelik espri konusu yapmak kimseye yarar sağlamayacağı gibi kararlılıkla yürütülen mücadeleyi de sekteye uğratma ihtimali bulunmaktadır. Tüm bu gerçekler göz önündeyken, tanıdıklarımız bir bir koronavirüse yakalanıp, gözümüzün önünde sevdiklerimiz vefat ederken bu umursamazlık anlaşılır gibi değildir.

Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı daha tedbirli davranmaya, maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmeye davet ediyoruz.’’

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 16:54

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER