Serbes: Ekonomimiz pik yapmış milletin haberi yok

Serbes: Ekonomimiz pik yapmış milletin haberi yok

Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, iktidar mensuplarının ekonomin pik yaptığını savunduklarını hatırlatarak, “Asgari ücretin üç çeyrek altın bile etmediği bir ülke mi ekonomi zirveye çıkmış? Millete soralım, sizce ekonomimiz pik yaptı mı? Bunlar açık açık milletle alay ediyorlar” dedi.

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, doların 8 liraya dayandığı, euronun 9 liraya yürüdüğü geçen hafta, devletin en tepesindekilerin ekonominin pik yaptığından dem vurduklarını dile getirdi. Artık iktidara diyecek söz bulamadıklarını vurgulayan Serbes, “Gerçekten el insaf, pes doğrusu. Bunlar hangi ülkede yaşıyorlar. İşsizliğin yüzde 15’e, genç işsizliğinin yüzde 27’ye ulaştığı bir ülkede ekonomimiz nasıl pik yapıyor.” diye tepki gösterdi.

MİLYONLARCA ASGARİ ÜCRETLİYE SORUN

Serbes, bir ülkede ekonominin pik yapması demek, o ülke insanın refah içerisinde yaşıyor olması demek olduğunu vurgulayarak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Milletimize soralım. Gerçekten ekonomimiz pik yaptı mı? Vatandaşlarımız gerçekten ekonomide zirve yapan bir ülkede yaşadıklarını düşünüyorlar mı? Milyonlarca asgari ücretliye soralım. Ekonomimiz pik yapmış, size yansıyor mu? Bu gün asgari ücretlinin bir aylık maaşı 3 çeyrek altın bile etmiyor. Asgari ücretli açlık sınırında yaşıyor. Ailesinin en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Ekonomik pik yapsa bile bu ancak iktidara çok yakın bir çevrenin gelirine pik yapmıştır. Yandaşlara pik yapmıştır.”

BİRİ AYM’YE DİĞERLERİ DOKTORLARA SALDIRIYOR

Koalisyon hükümetinin gündemi değiştirmek için birinin AYM’ye, diğerinin doktorlara saldırdığının altını çizen Serbes, ancak artık bunların fayda vermediğini belirtti. Artık milletin bunların gerçek yüzünü görmeye başladığını ifade eden Serbes, “Milletin derdi, işsizlik aşsızlık. İktidarı buna çare bulması lazım. Ancak iktidar mensupları Anayasa Mahkemesi’nin oy birliği ile aldığı bir kararı, küçük ortağı MHP ise doktorları hedef alıyor. Türk Tabipler Birliği’nin yapısı medeni bir ortamda, medeni bir dille tartışılabilir ama, doktorları hedef almak, hakaret etmek hem de bu zamanda gerçekten çok vahim. Canları pahasına pandemi ile mücadele eden bu yolda hayatlarını kaybeden doktorlara yapılan bu saldırıyı doğru bulmuyoruz. Bundan bir an önce vazgeçilmeli“ çağrısında bulundu.

ŞEFFAFLIKTAN KORKMAYIN, ŞEFFAFLIK DOĞRU TEDBİR ALDIRIR

Hükümetin hiçbir konuda şeffaf olamadığını, bu sebeple diğer alanlarda olduğu gibi pandeminin de kontrolden çıktığını anlatan Serbes, “Şeffaflıktan çok korkuyorlar. Sadece ekonomide, yargıda, güvenlikte değil sağlıkta da çok korkuyorlar. Şeffaf olursanız sağlıkta, ekonomide, eğitimde tedbirleri doğru, ciddi ve tutarlı alabilirsiniz. Şeffaf olmazsanız, karanlıkta alacağınız her karar sağlıkta can alır, ekonomiyi batırır, eğitimi berbat eder. Ama şeffaf olamıyorlar. Çünkü yönetme kabiliyetlerini kaybettiler. Bu sebeple her şeye bir bahaneleri var, Ekonomiyi batır, ‘dış mihraklar yaptı’ de. Güvenliği batır, ‘Anayasa Mahkemesi yaptı’ de. Eğitimi batır, öğretmenlerin maaşlarından şikayet et. Şimdi de sağlığı batır: Vatandaşı suçla, doktorları suçla. Giresun’da binlerce kişi ile miting yapıp, otobüsten çay at, izdiham meydana getir, vatandaşı suçla. Gerçekten artık diyecek söz bulamıyoruz, ama vatandaşlarımız bunları görüyor artık”  şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2020, 11:58

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER