Serbes: Kırsal mahallelerdeki dar yollar artık hayat karartmasın

Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunan kırsal mahallelerde yolların çok dar olduğunu, yayalarında aynı yolu kullandığını belirterek “Ölümlü ve yaralamalı kazalara yol açan bu yollar mutlaka genişletilmeli ve en azından mahalle içlerine yaya yolu da yapılmalı” dedi.

Serbes: Kırsal mahallelerdeki dar yollar artık hayat karartmasın

DAR YOLLAR KAZAYA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, Sakarya’da kırsal mahallelerde en büyük sorunlardan birinin de yaya yolu bulunmayan dar yollar olduğunu söyledi. Araç ve yayaların aynı yollu kullandığını, bu durumun çok üzücü kazalara sebep olduğunu ifade eden Serbes, Hem araç sürücüleri, hem de yayalar için bu yollar çok büyük tehlike oluşturuyor. İki aracın yan yana geçmesinin bile çok zor olduğu bu dar yollarda kaldırım olmaması sebebiyle yayalarda aynı yolu kullanmak zorunda kalıyor. Zaman zaman yayalara araç çarpması sonucu ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları meydana geliyor. Adeta bu yollar kazaya davetiye çıkartıyor. Özellikle hava karardığında ise; ışıklandırma da olmaması sebebiyle tehlike daha da büyüyor ve bu yollar adeta ölüm tuzağına dönüşüyor.” diye konuştu.

YÜK ACILARA SEBEP OLUYOR

Söz konusu dar yollar sebebiyle büyük acılar yaşandığını dile getiren Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: Daha geçenlerde kırsal bir mahalledeki dar yol sebebiyle hava karardıktan sonra yol kenarında evine doğru yürüyen genç bir kızımıza minibüs çarptı. Hayatını kaybetmedi ancak sakat kaldı. Bir ömür boyu sakat olarak yaşayacak. Yaşadığı acıyı tarif etmek imkansız. Hem kendisi hem de ailesi için büyük bir yıkım. Hayatları boyunca unutamayacakları bir travma ile yaşayacaklar. Ne kadar zor bir durum. Ayrıca bu yollarda hayatını kaybedenler de var. Bu küçük dar yollarda, ne yazık ki büyük acılar yaşanıyor.”

YAYALAR İÇİN DÜZENLEME ŞART

İnsan hayatından daha önemli hiçbir şeyin olmadığının altını çizen Serbes, artık bu acıların yaşanmaması için yolların genişletilerek yaya yolu eklenmesi gerektiğini vurguladı. Serbes, “Büyükşehir belediyesi Sakarya’da kalıcı eser bırakmak istiyorsa; çoluk-çocuğun, yaşlı-gencin, hayvanların ölümüne, sakatlanmasına sebebiyet veren bu dar yolları acilen genişletmeli ve tüm işlek mahalle içlerine yaya yolu eklenmeli. Mümkün olduğunca ışıklandırma da yapılmalı. Her yere olmasa da kritik yerlerde yapılan aydınlatmalar hayat kurtarabilir. Ayrıca tehlikeli yerlere de ışıklı uyarıcı levhalar yerleştirilmeli. Belediye bütçesinden bunun için mutlaka bir pay ayrılmalı. Büyükşehir belediyemiz ivedilikle bu konuyu gündemine alır ve harekete geçerse çok güzel bir hizmete vesile olur.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2021, 20:29

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER