Siyaset dehası Maskeli Leydi!

Kazanımıza konuk olan bu siyasetçiyi en güzel anlatan Türk basınının ombudsmanı Faruk Bildirici’nin yazdığı Maskeli Leydi isimli kitaptır.

Siyaset dehası Maskeli Leydi!

Bu ülke Osmanlı’dan günümüze çok siyasetçi gördü. Bunları arasından ülke çıkarlarını en üst seviyede tutan liyakatli, yetenekli, başarılı olanları da var…

Kişisel çıkarını düşünen, Eğitimli olmasına rağmen cahil kalmış, kişisel çıkarını düşünen, koltuğu kapmak için soy-sop avantajını, kurnazlığını, aç gözlülüğünü kullananlar da…

Hasbelkader yönetici olmuş, silik, beceriksiz, varlığı-yokluğu bir olanları da tarih yazar, ancak bunların zararı çoğunlukla kendilerine olmuştur. Gözden kaçmış olmaları dolayısıyla görev süreleri de kısadır.

Şimdi bir maharetini sergileyeceğimiz siyasetçinin hangi kategoriye girdiğini okuyucu şıp diye anlayacaktır.

Anlaşılmayan ise, dinamik bir ülkenin böyle bir politikacıya devletin anahtarını nasıl teslim ettiğidir.

Kazanımıza konuk olan bu siyasetçiyi en güzel anlatan Türk basınının ombudsmanı Faruk Bildirici’nin yazdığı Maskeli Leydi isimli kitaptır.

Kazana düşen hikâye ise nasıl olduysa bu kitapta yer bulamamıştır…

Buyurun, hep birlikte okuyalım:

Ali Poyrazoğlu, 23 ciltlik Anıtkabir özel defterinden seçtiği bazı bölümleri seyircileriyle paylaştı.

Poyrazoğlu, “Bu ülkede Başbakanlık yapmış ve beş kez çıkmış Atatürk ’ün huzuruna... Beş kez yazı yazmış deftere. Dördü hiç okunmuyor, beşincisini de şimdi ben okuyacağım sizlere” dedi ve o metni okudu:

“Yüce önder. Ulu ve büyük Atam! … Partisi’nin 14’üncü yılını idrak ediyoruz. (Sonra 14 ün üzerini karalamış 15 yapmış) Lâik Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasinin bekçileri olarak 16’ıncı yılımızda huzurundayız... Davamız yarım asırlık yani 65 yıllık bir davadır. Milliyetçilik ve çağdaşlık yolunda yarım asırdır yani tam kırk yıldır yürüyoruz. Bu ülkenin çimentosu olmanın sevinci içindeyiz. Biz bu ülkenin çimentosuyuz. Bizimle tuğlaları yapıştıracaklar, duvar örecekler, bina yapacaklar, içimize girecekler.

İlkelerinin ışığı altında partimizin 17’nci yılını kutluyor saygılar sunuyorum.

Görüşmek üzere...”

Tanıdınız mı bu siyaset dehasını?

Haydi, ipuçlarını verelim…

24 Mayıs 1946, İstanbul doğumlu…

Türk ekonomisti, akademisyen ve 22. Türkiye Başbakanı.

Başbakanlık görevini 1993-1996 yılları arasında sürdürdü…

Türkiye siyasi tarihindeki ilk ve tek kadın başbakandır. 1993-2002 yılları arasında partisinin genel başkanlık görevini yürüttü.

1996-1997 yılları arasında Başbakan yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevini üstlendi.

Siyaseten emekli olduktan sonra uzun süre ortalıkta görünmedi. Son zamanlarda ise iktidara yaranmak için önemli toplantılarda boy gösteriyor.

Evet, tam da tahmin ettiğiniz gibi…

O işte, o…

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2021, 12:36

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
YORUMLAR
M ÇATALBAŞ
M ÇATALBAŞ - 3 yıl Önce

SONUÇ NE

SIRADAKİ HABER