BAL tamam da ya sonrası

Ahmet Şen yazdı...

BAL tamam da ya sonrası

Bildiğiniz gibi tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs (Covid 19), özellikle futbolda önemli kararlar alınmasına sebep oldu. Bu kararların ilimizi ilgilendiren kısımlarından biri Bölgesel Amatör Lig (BAL) ile ilgiliydi.

Buna göre alınan karar gereği, 2020-2021 Futbol Sezonunda ilimizi BAL’da üç değil 5 takım temsil edecek. Ligdeki yerlerini koruyan Hendekspor, Pamukova 1968 ve Arifiye Kalaycıspor’dan sonra Karasuspor ile Sapanca Gençlikspor da BAL’da ter dökecek. Bu beş kulübümüze şimdiden başarı diliyorum.

İlçemiz Karasu’nun gururu Karasuspor’umuz adına konuşacak olursak, inşallah o sene bu sene diyorum. İnşallah artık ilimiz Sakarya’da Sakaryaspor’dan sonra bir profesyonel kulüp daha çıkacaktır. O da Karasuspor olacaktır.

Böyle bir güzelliği yaşamak, sporun içinde olan herkesi sevinecektir. Bundan hiç şüphem yok.

Neyse gelelim asıl konumuza; evet söylediğim gibi BAL’da 5 kulüp ile mücadele edeceğiz. Tahminime göre bu 5 kulübün aynı grupta olmaları imkânsız. Yine de şartlar ne olursa olsun bu bir fırsattır diye düşünüyorum. BAL mücadelesi veren kulüplerimizin işi kolay değil. Virüs sonrası olduğu için daha zor geçeceğini düşündüğüm yeni sezona kadro kurmak yüksek maliyet demek. Kısacası maddi gücünüzün üst düzeyde olması şart.

Şöyle bir baktığımızda ve takip edebildiğimiz kadarıyla sezona en iyi hazırlanan kulüp Hendekspor. Çünkü transfer işini sıkı tutuyor.

Sapanca Gençlikspor da kadro kurma konusunda şimdiden kolları sıvamış ama henüz ses seda yok. Bizde yani Karasuspor’da da şimdilik sessizlik var. İlerleyen günlerde hareketli dakikalar yaşanacağını umuyorum.

Bildiğiniz üzere bu sütunlarda Karasuspor’dan sürekli bilgi veriyorum. Bu yazımda da aynı olacaktı ancak an itibarı ile Karasuspor’un 2020-2021 Futbol Sezonunda nasıl bir yol haritası izleyeceği henüz belli değil. Bu sebeple şimdilik sessiz kalıyorum.

Süper Amatör Ligde harika bir sezon geçiren Karasuspor, grupta gerçekten de ezici bir güç ile Play-Off’a çıkmıştı. Son maça gelinceye kadar karnesinde bir beraberlik ve bir yenilgi vardı. Yani diğer tüm maçlarını kazanmıştı. En yakın rakibine 8 puan fark atarak Play-Off’u garantileyen Karasuspor, alınan korona kararı ile birlikte direk BAL’a yükselmişti.

İşte böyle başarılı bir karnesi olan Karasuspor’da halen sessizlik olması insanı korkutmuyor değil. Oysa Karasuspor, Sakarya futbolunda bir markadır. Bu sessizlik ürkütse bile ben Kulüp Başkanı Mehmet Akbaş ve yönetimine kesinlikle sonuna kadar güveniyorum. Çünkü koca bir sezon boyunca hep onlarla birlikteydim ve yaptıkları harika işleri unutmak mümkün değil. Bir bildikleri vardır diye düşünmekteyim. Bu sessizliğin arkasında mutlaka bir patlayış olacaktır.

Ülkemizin ekonomik koşulları ortada ancak şartlar ne olursa olsun Mehmet Akbaş ve yönetimi çok iyi biliyorum ki bu zorlu şartları aşarak yeni sezonun müthiş Karasuspor’unu oluşturacaktır. Bundan asla şüphem yok. Sadece hatırlatmakta fayda görüyorum; BAL mücadelesi, Eylül ayının sonunda başlayacak. Yani süre daralıyor. Şimdilik bu kadar. Şen ve esen kalın.

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER