En çok neyi istersek değil, yaparsak ona dönüşüyoruz

Fitness Antrenörü, Uluslararası Pilates Eğitmeni Nilüfer Adviye Ulca'nın bu haftaki köşe yazısı...

En çok neyi istersek değil, yaparsak ona dönüşüyoruz

BACAK KASLARINDA YAĞLARIN BİRİKMESİNE DİKKAT!

Hayatta malesef, en çok neyi istersek ona dönüşmüyoruz. En çok neyi yapıyorsak, bilinçli ya da bilinçsiz olarak ona dönüşüyoruz.

O yüzden zihnimizin, kalbimizin ve bedenimizin alışkanlıklarını görmek ve onları güzel yerlere çekmek gerek. Her şeyden önce kendin için, daha iyi hissetmek için egzersiz yapmalısınız. Bir günde değişim beklemeyin yeni bir alışkanlık edinmek hiç kolay değil biliyorum; ama pes etmeyin. Eğer insülin direncinizin ve şekerinizin yükselmesini istemiyorsanız.

BİLİYOR MUYDUNUZ?

İnsülin direncinin kan şekeri yüksekliğiyle birlikte hareketsizliğe bağlı olarak bacak kaslarındaki yağların birikmesi sonucu başladığını biliyor muydunuz? İnsülin devam ettiği sürece, yağlarımızı enerji ya da yakıt olarak kullanmadığımızdan, sağlıklı bir şekilde kilo vermemiz mümkün değildir. Bütün organlarımızın içinde ve etrafında yağlar birikmeye devam eder.

İnsan vücudundaki en büyük kas gurupları bacak ve kalçalardadır. Yani yakıta en çok ihtiyacı olan ve en çok kullandığımız kas gurubu. Eğer düzenli olarak egzersiz yaparsanız bacak yağlarınızı sağlıklı olarak azaltabilir, insülin direncini yenebilirsiniz.

SAĞLIĞINIZ İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ EN İYİ EGZERSİZLER

Sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi egzersizlerin başında pilatesle birlikte yürüyüş, yoga ve yüzme geliyor. Sen yürüyüş yapıyor musun, ya da sağlığın için hangi egzersizi yapıyorsun? Bu soruları kendinize mutlaka sormanızı istiyorum. Cevap sizde :)

Mutlaka egzersize zaman ayırın... Sağlıcakla kalın.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2021, 09:33

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER