Karasuspor'da beklenmedik gelişme!

Geçtiğimiz sezonu grubunu açık puan farkıyla lider kapatan ve Federasyon kararıyla play-off maçı yapmayarak BAL’a yükselen Karasuspor’da ‘başkan-çalıştırıcı’ krizi patlak verdi. Antrenör istifa ettiğini duyurdu. Olağan kongre için başvuru yapıldı. Başkan Akbaş’ın yakın çevresine kongrede aday olmayı düşünmediği mesajı verdiği iddia edildi.

Karasuspor'da beklenmedik gelişme!

Önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek olan Karasuspor zor günlerin eşiğinde. Göreve geldiğinden beri iyi bir performans gösteren Kulüp Başkanı Mehmet Akbaş ile antrenör Serdar Ergelen arasında anlaşmazlık çıktığı iddia edildi. Karşılıklı mesajlarla sosyal medyaya da yansıyan bu durum spor çevrelerinde günün konusu olmuş durumda.

İSTİFA DUYURUSUNA YANIT

Taraflar basına bilgi vermekten kaçınırken antrenör Serdar Ergelen’in sosyal medyadan istifa ettiğini duyurmasının ardından Kulüp Başkanı Mehmet Akbaş’ın da sitesinde “Kasap et derdinde, koyun can derdinde” biçiminde yanıt verdiği ifade ediliyor.

 

KONGRE BAŞVURUSU

Öte yandan Kulüp Başkanı Mehmet Akbaş’ın yakın çevresine ve yönetimdeki arkadaşlarına, önümüzdeki günlerde yapılması beklenen olağan kongrede başkanlığa aday olmayacağını belirttiği konuşuluyor. Pandemi dolayısıyla kongrelere yasak getirildiği ancak sosyal mesafe, maske gibi şartların titizlikle yerine getirilmesi kaydıyla kongrelere izin verilebileceği de edinilen bilgiler arasında. Başkan Akbaş’ın sözlü olarak kongre talebini ilgililere ilettiği ve bu talebin Valiliğe iletilerek izin alınması yoluna girildiği kaydediliyor.

ÖZKAN’DAN DESTEK

Başkan Akbaş’ın aday olmayacağı söylentilerine ilk değerlendirme Karasuspor eski başkanı Hasan Özkan’dan geldi. Özkan yaptığı paylaşımda kulüp yönetmenin zorluklarına dikkat çekerek, öncelikle kaymakamlığın belediyenin ve daha sonra işadamlarının yönetime her anlamda destek vermesi gerektiğini öne sürdü. Özkan paylaşımında, “İş dönüyor dolaşıyor külfet başkanın kucağında kalıyor. Her yıl bir milyon harcıyoruz tekrar başa dönüyoruz. Bu böyle olmaz. Altyapıya öncelik verilmeli. Ne olursa olsun başkan arkadaşımın maddi ve manevi yanındayım” ifadelerine yer vermesi dikkat çekti.

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER