Karasuspor'un başarısına gölge düştü

DENEYİMLİ BİR HAKEM GERGİN ORTAMI KOKLAYIP MAÇI EN AZINDAN SÜRESİNDE BERABERLİKLE BİTİREBİLİRDİ. O TAM TERSİNİ YAPTI VE 9 DAKİKALIK UZATMAYA 1 DAKİKA DA KENDİSİ EKLEDİ.

Karasuspor'un başarısına gölge düştü

Olayın final kısmına bakıp bunu hazırlayan nedenleri pas geçerseniz, yaptığınız yorumun beş paralık değeri olmaz.

Gelin şimdi hep Çarşamba günü Karasu Şehir Stadı’nda meydana gelen ve spor camiasını yaralayan maç sonu kavgasına zemin hazırlayan nedenlere bakalım.

Gerginliğin tohumları, maçtan en az bir saat önce stat girişine ve tribünlere serpildi.

Maça her iki takımdan sadece 15’er kişinin stada girip müsabakayı izleyebileceği kararı alınıp listeler kapıda görevli emniyet güçlerinin ellerine tutuşturuldu. Gerekçe her zaman olduğu gibi pandemi olmalı.

Öyle ki, Karasuspor Başkanı Yüksel Mazlum’un iki konuğuna bile tribüne çıkma izni verilmedi. Sinirler bu olayla gerilmeye başladı.

Stadın batı tribünü söküldü. Bunun yerine kuzey kale arkasına yeni yapılan tribün her nedense bu maçta boş tutuldu.

Aslında maske ve mesafe kurallarına uymak kaydıyla çok sayıda sporsevere maçı izleme fırsatı verilebilirdi. Stada giremeyenler güney kalesi arkasındaki duvardan balık istifi şekilde maçı izlediler.

Bir başka tartışma muhabirler konusunda patlak verdi.  İki ilçeden dörder gazetecinin sahaya girebileceği kararı çoğu spor muhabirini  üzdü. Yılların emekçisi Ömer Sarıca zar zor girdiği statta maçı tribünden -onu da lütfettiler- izlemek zorunda kaldı.

Karasuspor’da yıllarca futbol oynamış Recep Kara ve amatör futbolda marka olmuş birçok isim stat kapısından geriye çevrildi.

Bunlara saha görevlilerinin, artık izlemekte aşina olduğumuz ali kıran baş kesen havasındaki otoriter tutum ve davranışlarını da ekleyin. Varın siz tribünlerin barut kokan havasını tahmin edin.

Olaylara zemin hazırlayan nedenlerden biri ve belki de en önemlisi, BAL’a katılan Hendekspor’un il spor basını tarafından yenilmez armada ilan eden haberleri oldu.

Karasuspor’u Hendekspor ve Erenlerspor gibi iki aslanın önüne atılan sıradan bir takım olarak lanse eden il basını, maç Karasuspor’un galibiyetiyle bitseydi ne inciler döktürecekti kim bilir?

Bu şişirmelerin Karasuspor futbolcuları ile taraftarlarını oldukça üzdüğünü ve çoğu genç oyuncunun sahaya küçük görülmenin hıncıyla çıktığını kabul etmek gerekir.

Maçın video görüntülerini bir kez daha izleyin, Hendeksporlu futbolcuların üç puan garantiymiş havalarında kibir abidesi gibi davranışlarını fark edeceksiniz.

Hendekspor  güçlü bir takım kurmuş. Bu tamam. Ama bu gücünü taktik ve beceri olarak sahaya yansıtamadığı da bir gerçek. Burada Karasuspor antrenörü Serdar Ergelen farkını görmek lazım.

Hendekspor’un attığı goller dışında yüzde yüzlük hiç pozisyonu yok. Karasuspor ise Semih Sinan’ın mutlak golle sonuçlanabilecek iki pozisyonu var. Hele Sinan o golü atabilseydi maç resmen kopardı.

Maç sonu kavgasının baş sorumlularından biri de orta hakemdir. Hendekli futbolcuların kibri ona da bulaşmış olmalı ki, tartışmalı kararlarda düdüğünü -nasıl olsa maçı alacak diye düşündüğü- konuk ekip lehine çaldı.

Hendek’in ikinci golünde oyuncunun topu elle düzelttiği pozisyonu es geçmesi affedilir gibi değildi. Yan hakem de gördü ama gereken uyarıyı yapmadı.

İşin ilginç tarafı şu ki maç 90 dakika yerine 105 dakika oynandı. İlk yarı sonuna 5 dakika eklenmesinin yanı sıra bitime eklenen 9 dakika için, müsabakayı canlı yayınlayan TV264’ün spikeri Erhan Kaytanbay’ın şu konuşmasına dikkatinizi çekerim:

“Yan hakem 9 dakika uzatma işaret etti. Şüpheye düşüp bir daha bakıyorum, hayret, 9 dakika…”

Ve son gol hakemin 9 dakikayla yetinmeyip bir dakika da kendisinin eklediği saniyelerde geldi.

Deneyimli bir hakem gergin ortamı koklayıp maçı en azından süresinde beraberlikle bitirebilirdi. Yani o son serbest atışı kullandırmayabilirdi.  Videoya bir kez daha bakın. İlk yarının son düdüğü öncesinde Karasuspor serbest atış kazandığı halde ama takımımızı bu avantajdan yararlandırmadı.

Daha da ilginci şu… Kimse hakemden bitiş düdüğü filan duymadı. Futbolcular arasında itişmeler çıkınca hakem ve yardımcıları ortadan kayboldu.

İtişmelerin kavgaya dönüşmesine yol açanın ise Hendeksporlu futbolcunun Karasuspor kalecisine saldırması olduğu iddiası var.

Gözlemci raporunu merakla bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2021, 11:10

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
YORUMLAR
berkhan kartal
berkhan kartal - 3 yıl Önce

sen adamsın her şeyi doğru dürüst yazmışsın tebrik ediyorum

Yeşilyurt
Yeşilyurt - 3 yıl Önce

Geçen sene süper amatör maçında Akyazıda karasusporun da YEŞİLYURT takımına karşı aynı ego ile sahaya çıktığında maçta neler olduğunu tüm seyirci gördü karasuspora çalınan haksı 3 penaltı bunları YEŞİLYURTSPOR kalecisi kurtardı ama hakem yeryüzünde görülmemiş karar verdi 90+3 te penaltı tekrarlatarak karasuyu kurtardı yani demem oki önce yaptığınız pislikleri temizleyin sonra hendeğe laf stın

SIRADAKİ HABER