Kum Maratonu heyecanı geri dönüyor

Yıllar önce koşulmuştu...

Kum Maratonu heyecanı geri dönüyor

Geçmişte Karasu Kültür Turizm ve Fındık Festivali kapsamında yapılan Kum Maratonu yarışmaları önümüzdeki hafta başlıyor.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, önceleri ilçemizde düzenlenen kum maratonu yarışmasını önümüzdeki hafta tekrar düzenleyeceklerini duyurdu. Bu maratonu pandemi süreci öncesinde ulusal hatta uluslararası yapmayı planladıklarını belirten Ataç, ‘’Salgın süreci nedeni ile spor faaliyetleri de aksadı fakat yeni normal hayata geçtiğimiz bu dönemde önümüzdeki yılların bir provası niteliğinde yerel olarak bu yarışmaları yapacağız. Şu an sezonun yoğun bir döneminde yapacak olmamız da gelecek yıllar için de bir ön hazırlık olacak. Ülkemizde tek olması nedeniyle bu yarışma bizim için çok önemli. Sahillerimizin ve ilçemizin tanıtımı açısından güzel bir fırsat. Yarışmacıları ve yarış severleri bekliyoruz’’ dedi.

 ‘COĞRAFYAMIZ UYGUN’

Geçmişte Karasu Kültür Turizm ve Fındık Festivali kapsamında kum maratonu yarışmalarının yapıldığını belirten Ataç, ”İlçemizin coğrafi koşulları bu yarışmalar için çok elverişli. Sahil maraton için biçilmiş kaftan” dedi.

Spor Müdürü Ataç, Karasu’da spora ilginin giderek arttığına işaret etti ve “Spor sadece futbolla sınırlı değil. Son yıllarda il çapındaki yarışma ve müsabakalarda takımlarımız büyük başarılar elde etti” diye konuştu.

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER