Soru! Örneklerle açıklayalım...

Fitness Antrenörü, Uluslararası Pilates Eğitmeni Nilüfer Adviye Ulca'nın bu haftaki yazısı...

Soru! Örneklerle açıklayalım...

SORU:

O KADAR SPOR YAPIYORUM

NEDEN KİLO VEREMİYORUM?

CEVAP: YEDİĞİNİZ İÇİN.

Örneklerle açıklayayım....

Ayşe Hanım günde 6 saat pilates, yoga, fitness, koşu, uzun atlama aklınıza ne geliyorsa onu yoğun bir şekilde yaptığını düşünün. Geri kalan zamanlarında ise yoğun antrenmanlardan sonra açlık kaçınılmaz olur. Bir gün boyunca 5-6 öğün yemek ve atıştırmalıklar yiyip devamlı ağzına bir şeyler atıyor. Aç kaldığı zaman fenalık geçirip komalara gireceğini düşünüyor. Böyle olunca vücut enerji olarak karbonhidratları kullanıyor, yağ yakmıyor.

Fatma Hanım ise SAĞLIĞI İÇİN haftada 2-4 gün, 45 dakika hafif bir egzersiz yapıyor, pilates, yoga, fitness gibi. Günde de 2 öğün yemek yiyor. Biliyor ki 7-8 saat veya daha fazla süreler aç kaldığı zaman vücut kendini yenileyip daha sağlıklı olacağı gibi enerji olarak da yağları kullanacak.

Buradan şu sonucu çıkarabiliriz...

Aç kalmanın sanılanın aksine sağlığımız için çok faydalı olduğunu, gün içinde de yakıt olarak yağları kullanacağımızı ve böylece de kilo vereceğimizi!

Öte yandan Ayşe hanımın kilo vermek için çılgınca egzersiz yapıyor olması boşunadır, çünkü devamlı yediği için gün içinde enerji olarak yağlar yerine karbonhidratları kullanmaktadır.

Şunu hiç unutmayın! kilo kaybının yüzde 70’i mutfak, yüzde 30 egzersiz yapmaktan geçer.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2021, 09:54

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER