Sporseverler için hazırlık yapılıyor

Amatör sporun önemine vurgu yapan Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, Koronavirüs salgını nedeniyle Amatör Spor Haftasını kutlayamadıklarını belirterek bir açıklama yaptı.

Sporseverler için hazırlık yapılıyor

2013 yılından beri Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından, amatör spora dikkat çekmek amacıyla çeşitli sportif etkinlik, konferans ve seminerler yapılarak ‘Amatör Spor Haftası’ kutlanıyor.

‘BİR KEZ DAHA VURGULAMAK İSTİYORUM’

Bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, ''Bu yıl Covid-19 nedeniyle haftayı istediğimiz gibi kutlayamıyoruz. Ancak yine de amatör sporun önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Baş döndürücü bir hızla değişen ve gelişen dünya düzeni içerisinde sporun yeri ve önemi artmış, sporun kitlelere ulaştırılması daha da önem kazanmıştır. Bunun için sporun yaygınlaştırılması, herkesin spora aktif katılımlarının sağlanması ve tüm halkın spor aktiviteleri ve organizasyonlara yönlendirilmesi zorunluluk haline gelmiştir. Sporun başlıca amacı eğlenerek, keyif alarak kişinin enerjisini atması sosyal ve kültürel anlamda aktiviteler gerçekleştirmesidir.

‘KAPILARIMIZ HER ZAMAN AÇIKTIR’

Sporda güçlü olabilmemiz için sporcuları küçük yaşlardan itibaren spora yönlendirip o günden sonra bütün hayatını denetim altında spor yaptırarak, her türlü imkânı vererek yetiştirmek gerekmektedir. Amatör spor ruhunu iyi kavramış sporcular profesyonelleşme yolunda daha emin adımlarla ilerlemiş olacaklardır. Biz de ilçemizde böyle sporcuların yetişmesini istiyorsak amatör spora önem vermeli ve her türlü onları desteklemeliyiz. Ayrıca yıl boyunca tesislerimizden yararlanmak isteyen halkımıza da kapılarımız her zaman açıktır. Bu bağlamda korona virüs tedbirleri kapsamında sportif çalışmalarımız en kısa sürede başlayacaktır. Şu an bunun hazırlıklarını yapıyoruz.

‘BİR AN ÖNCE BAŞLAMASINI TEMENNİ EDİYORUM’

Ayrıca başta futbol olmak üzere değişik branşlarda ertelenen amatör müsabakaların da bir an önce başlatılmasını temenni ediyorum. En büyük temennimiz ise bu virüs illetinin ülkemiz ve dünya üzerinden kaybolup gitmesidir.

Bu yıl 5-11 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan ‘Amatör Spor Haftası’ vesilesi ile amatör spora gönül vermiş herkesi canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2020, 13:53

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER