Yüzün çökmeden zayıfla

Yüzün çökmeden zayıfla

YÜZÜM ÇÖKMEDEN ZAYIFLAYABİLİR MİYİM?

Bana çok sık sorulan sorulardan biridir bu soru; zayıflayınca yüzüm çok çöküyor, yüzüm çökmeden zayıflayabilir miyim gibi sorular... Genel olarak bakarsak, kadınlar erkeklere oranla çok daha fazla yüz bölgesinde çökme problemi ile karşılaşırlar. Özellikle zayıflama süreçlerinde istenmeyen bir durumdur. Yüzün kas dokusunda yaşanan kayıplar çökmeye neden olur maalesef. Yüzde ilk çöken yerler yanaklar ve gözaltlarıdır. Bu da daha yaşlı ve yorgun bir görünüme sebebiyet verir.

Bu çökmelerin önüne geçmek için yapılacak şeylerden bahsedelim şimdi;

Size özel olmayan, aşırı kısıtlı şok diyetleri (hiç karbonhidrat ekmek vs. almamak gibi gibi) asla uygulamayın. Protein cildin kendini onarmasını sağlayan ve sarkmalara, çökmelere engel olan en sağlıklı tercihtir. Her öğününüze protein mutlaka ekleyin. Yeterli protein almadan diyet yapanlar kolejen eksikliği yaşarlar. Kolejen doku kendini yenileyemediğinde deri altında onarma işlemi tamamlanamaz ve cilt yavaş yavaş eriyerek sarkar.

Günlük taze tüketilen besinler, cildin kendisini yenilemesi için çok önemli kabul edilmektedir. Çok klasik gibi görünse de günlük su tüketimi 2,5 lt altına düşmemelidir. Suyun canlılık, tazelik kazandırması zayıflama sürecinin sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Sindirim probleminiz var ise mutlaka çözüme kavuşturun. Bozulmuş bir sindirim sistemi kas kayıplarına neden olabiliyor. Elma, şeftali, muz, kiraz gibi cilde parlaklık ve dirilik veren; gençleşme ve tazelenme imkânı veren meyveleri beslenmenize eklemenizde fayda var.

Hem yağları düzenli eritmek hem de kasların erimeden yüzün sağlıklı kalmasını sağlamak ve hücre yenilenmesini arttırmak için spor da elzemdir. Sağlıklı zayıflamak için günlük spor planı oluşturmalısınız.

Mutlaka spor için, diyet için bir uzmandan destek alın. Kendi başınıza uyguladığınız diyetlerde ve egzersizlerde, doğru bildiğiniz şeyler aslında yanlış olabilir. Bunlarda kas kayıplarına yol açabilir.

Beslenme dışında yüz çökme ve sarkmalarını engellemek için güneş hasarından kaçının. Güneş hasarı olan ciltte kolejenler yeterince sağlıklı olmazlar, içi boşalmış deriyi yerinde tutamazlar.

Sağlıklı kalın...

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2021, 09:38

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER