SATSO Başkanı Altuğ: ‘Dibimizde liman var ihracatı başka yerden yapıyoruz’

SATSO Başkanı Altuğ, gelecek hafta TOBB'da yapılacak toplantıda şehri yönetenlerle birlikte belirledikleri 5 sorunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceğini söyledi. Altuğ’un listesindeki sorunlar arasında bir türlü tamamlanamayan Arifiye-Karasu demiryolu hattı da var.

SATSO Başkanı Altuğ: ‘Dibimizde liman var ihracatı başka yerden yapıyoruz’

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, gelecek hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplantıda ilimizin 5 temel sorununu aktaracağını bildirdi. Ekim ayı toplantısında meclis üyelerine bilgi veren SATSO Başkanı Altuğ, “Biz şehri yöneten siyasiler ve erklerle bir araya geldik. Şehrimizin 5 temel sorununu aktaracağız” dedi.

İHRACAT BAŞKA LİMANLARDAN

Sorunların ilkinin ilimizin Vergi İadesi Payı olduğunu belirten Başkan Altuğ, “Vergi iadesi payı Sakarya'nın büyük sorunu. Büyükşehir Belediyemizin ve Sakarya mağduriyeti oluyor” dedi. Sorunlardan birinin yapımı duran Arifiye-Karasu demiryolu hattı olduğunu ifade eden Başkan Altuğ, “Hemen dibimizde liman varken, biz başka yerlerden ihracat yapıyoruz” dedi.

VERGİ İADESİ PAYI

Vergi İadesi Payı konusunu da gündeme getireceğini belirten Başkan Altuğ, “Vergi iadesi payı Sakarya'nın büyük sorunu. Büyükşehir Belediyemizin ve Sakarya mağduriyeti oluyor” dedi. Bir diğer sorunun Sakarya Acil Durum Hastanesi olduğunu dile getiren Altuğ, “Tespit ettiğimiz dördüncü sorun ise Yeni Adliye Binası. Maalesef Sakarya'ya mevcut adliye binası yetmiyor” dedi. Altuğ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceği son sorunun ise tarım şehri olan Sakarya'nın üreticilerinin tarımsal desteklerden yararlanamaması olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020, 20:21

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER