AB'de Karasu fırtınası

Ülkemizden koordinatörlük olarak toplam 14 projenin 4’ü Karasu’dan. ..

AB'de Karasu fırtınası

Her yıl spor alanında AB Komisyonu tarafından yayınlanan hibe başvurularında Karasu 4 proje ile fark yarattı. Kaymakamlık koordinatörlüğünde 2, Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde 1 ve Kargenc Kulübü koordinatörlüğünde 1 proje hibe almaya hak kazandı.

Ülkemizden koordinatörlük olarak toplam 14 projenin 4’ü Karasu’dan olduğunu belirten Kargenc Kulübü başkanı Ersel Aydın projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN

Karasu Kaymakamlığı olarak engelli çocukların akranları ile egzersiz yapabilmelerine imkan tanımak için yüzme uygulamaları planlanması üzerine yapılacak projede Türkiye, İtalya, Portekiz ve Bulgaristan’da faaliyetler yapılacaktır.

BİSİKLET KULLANIMI

Kaymakamlığın bir diğer projesi ise bisiklet kullanımını artırmaya yönelik faaliyetleri içerecektir. Türkiye, Avusturya, Yunanistan ve Romanya’da yapılacak faaliyetler ile yerel toplumda bisiklet kullanma alışkanlığı geliştirmek amaçlanmıştır.

KORFBOL SPORU

Milli Eğitim Müdürlüğü, Korfbol sporunu yaygınlaştırmak ve eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacı ile faaliyetler yürütecektir. Bu kapsamda ortaokullarda korfbol sporu ile kadın-erkek fırsat eşitliğine imkan tanıyan alternatif egzersiz alanları oluşturmak hedeflenmiştir. Türkiye, Hırvatistan, Romanya ve İtalya’da yapılacak turnuvalar ile proje renkli bir faaliyet programı içermektedir.

PANDEMİDE EVDE HAREKET

Kargenc Kulübü ise özellikle Covid-19 sürecinde evde kalmak zorunda olan vatandaşlarımızın evde de hareketli olabilmelerini sağlayacak programların planlanmasını hedeflemiştir. Bu kapsamda Türkiye, Hırvatistan, Romanya, Avusturya ve İtalya’da yapılacak faaliyetler ile ortak ülkelerdeki uygulamalar paylaşılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2020, 17:01

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER