“Akif” filmini öğrencilerle birlikte izlediler...

Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ile “Akif” filmi izleyici ile buluştu. Belediye Başkanı İshak Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma hikâyesinin beyazperdeye taşındığı filmi öğrencilerle birlikte izledi.

“Akif” filmini öğrencilerle birlikte izlediler...

   İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılı dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla “Akiffilmi izleyici ile buluştu. Sakarya Valiliği'nin organisazyonu ve Karasu Belediyesi'nin katkılarıyla Belediye Başkanı İshak Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, filmi öğrencilerle birlikte izledi.

   2021 yılının Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olması nedeniyle hazırlanan, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının canlandırıldığı ‘Akif’ filmini, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şeref Çifci, belediye başkan yardımcıları Hüdaver Ağun ve İsmail Karakaş öğrencilerle birlikte sinemada izledi.

‘ÖNEMLİ BİR YAPIT ORTAYA KONULDU’

   Film sonunda öğrencilerle bir süre sohbet eden Belediye Başkanı İshak Sarı, senaryo ve prodüksiyonu çok beğendiklerini ifade ederek; “Gençlerimizle birlikte tarihimize ışık tutan, özenle hazırlanmış bir eseri birlikte izlemenin heyecanını yaşadık” dedi.

   Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu yansıtan, vatan ve bayrak sevgisinin benzersiz kahramanlığının göstergesi olan İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un yaşadıklarının gençlere aktarılmasında önemli bir yapıtın ortaya konulduğunu belirten Başkan Sarı; “Yapımda emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu vesilesiyle Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha minnet ve şükranla yâd ediyorum“ dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

   ''Öğrencilerimizde hem milli manevi bir kültür geliştirmek hem sanatsal etkinliklere katmak amacıyla güzel bir çalışmaydı'' diyen Karasu Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise; “Toplam 14 okulumuzdan yaklaşık iki bin öğrencimizin izlediği “Akif” filmini, Belediye Başkanımız Sayın İshak Sarı, Karasu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şeref Çifci, Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaver Ağun ve İsmail Karakaş ile birlikte izledik.

Sakarya Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım başta olmak üzere öğrencilerimize bu imkânı tanıyan Karasu Belediye Başkanımız Sayın İshak Sarı’ya ve etkinlik boyunca öğrencilerimize ev sahipliği yapan GKM Karasu Sinemaları Müdürü Hakan Atabay’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2021, 19:01

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER