Baba, anıt mezarı başında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 6. yıldönümünde doğum yeri olan Isparta İslamköy’deki anıtında düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine Sakarya’dan yoğun katılım vardı.

Baba, anıt mezarı başında anıldı

Türkiye siyasetinde derin izler bırakmış, yaşamı boyunca yedi kez başbakanlık koltuğuna oturan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ölüm tarihi olan 17 Haziran günü Isparta/İslambey’de düzenlenen törenlerle anıldı. Anma törenine Karasu’dan DYP Sakarya İl Genel Meclisi eski üyelerinden Mehmet Çatalbaş’la Sakaryalı bazı partililer de katıldı.

DP’DEN AYRI TÖREN

Anmaya katılan devlet protokolünün hemen tümünün vekil olarak anons edildiği saat 11.00’deki törende Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yer almadı. Uysal saat 12.00’de parti ileri gelenleri ile eski bakan ve milletvekillerinin hazır bulunduğu ikinci bir tören düzenledi. Eski bakanlar arasında Gültekin Gazioğlu ve Hamdi Üçpınarlar dikkat çekti.

ÇATALBAŞ: ‘VEFASIZLIK’

Her yıl 17 Haziran’da İslamköy’deki anma törenine katıldığını hatırlatan Karasu Belediye Meclisi’nin BBP’li üyesi Mehmet Çatalbaş, bu yıl devlet töreninin sönük geçmesini vefasızlık olarak değerlendirdiğini söyledi. Çatalbaş, “Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal gelince ortalık ana baba gününe döndü. Ne varsa vefası eski demokratlarda var” ifadelerini kullandı.

Milletvekilliği ve başbakanlık görevlerinin yanı sıra 16 Mayıs 1993’te, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı seçilen Süleyman Demirel, 16 Mayıs 2000 günü görev süresini tamamlayarak cumhurbaşkanlığından ayrılmıştı.

Nazmiye Demirel’le evlenen ve eşini 27 Mayıs 2013’te kaybeden Demirel, 17 Haziran 2015 günü 91 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşama gözlerini yummuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2021, 14:28

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER