Balıkçı Ömer Yılmaz sezonu değerlendirdi

Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz’de hamsi bereketi yaşanıyor. Fiyatı 15 liraya kadar düşen hamsi, hem vatandaşların hem de balıkçıların yüzünü güldürdü. Karasulu Balıkçı Ömer Yılmaz, balık sever Karasu halkı için balık sezonunu değerlendirmesi yaptı...

Balıkçı Ömer Yılmaz sezonu değerlendirdi

   Son dönemlerde havaların soğumasıyla birlikte denizlerde balık bolluğu yaşanıyor. Başta hamsi olmak üzere birçok balığın kilogram fiyatı tezgâhlarda daha uygun fiyattan satışa çıkıyor.

   Geçtiğimiz haftalarda tezgâhlarda kilosu 30-40 lira arası satılan hamsi 15 liraya kadar düştü. İri ve yaklaşık 13 santimetreyi bulan hamsiler tezgâhlarda 15 liradan satışa sunuldu.

‘PALAMUT YOK, ÇİNEKOPTAN ÇOK UMUTLUYUZ’

   Erdoğan Balıkçılığın sahibi Ömer Yılmaz, balık sever Karasu halkı için balık sezonu değerlendirmesi yaptı. ‘’Babadan oğula tecrübelerimle konuşuyorum’’ diyen Ömer Yılmaz, ‘’Sezon başında umutla beklediğimiz palamut maalesef bu sezon yok. Olmayacak diye de söylemiştim sezon başında. Fakat hamsi bu sene kendini suların soğumasıyla birlikte göstermeye başladı ve irileşti.

   Bir de çinakoptan çok umutluyuz. İşaret, çok olacağı yönünde. Bereketli bir sezon bizleri bekliyor’’ şeklinde konuştu. Yılmaz, ‘’Sağlık için balık tüketelim’’ tavsiyesinde bulunmayı da ihmal etmedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2021, 16:08

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER