Batı Karadeniz Caddesi'nde yaşanan yağmursuyu mağduriyeti gideriliyor

Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yağışlı havalarda su baskınlarının önüne geçmek için yeni yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarına başladı.

Batı Karadeniz Caddesi'nde yaşanan yağmursuyu mağduriyeti gideriliyor

Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Batı Karadeniz Caddesinde özellikle Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu çevresindeki 142/2 ve 142/3 nolu sokaklarda biriken yağmur sularının yaşattığı soruna son vermek için yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarını başlattı. Yoğun yağışlar sonrasında sokaklarda biriken yağmur sularının tahliyesi için 400’lük yağmursuyu hattı uygulamasını hayata geçiren ekipler, yaklaşık 750 metre uzunluğunda hat döşeyerek, bu bölgedeki yağmur suyu sorununa son vermeyi planlıyorlar.

‘’ÖNEMLİ BİR HİZMET’’

“İhtiyaçları kısa sürede giderip vatandaşlarımızın daha rahat ve konforlu yaşamaya devam etmesi için üzerimize düşeni yaparak gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” diyen Belediye Başkanı İshak Sarı, yapılan çalışmayla ilgi şu bilgileri verdi; “Alt yapı çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. 2021 yılı içerisinde, belediyemiz bünyesinde yapacağımız altyapı çalışmaları için yaklaşık 2,5 milyon TL civarında altyapı malzemesi kullanmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda alt yapı çalışmalarımızı güçlü tutmak istiyoruz. Hafta içerisinde, Batı Karadeniz caddemize yeni bir yağmursuyu hattı projemizi başlattık. Önemli bir hizmet. Eğitim öğretime yeni kazandırılan Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu muhitinde bir mağduriyet yaşanıyordu. Hem okulumuzun içi ve çevresi, hem de bölge sokaklarının yağmursuyu deşarjı için planlanan bir çalışmayı halkımızın hizmetine sunuyoruz. Buradaki çalışmalarımızda 142/2 ile 142/3 nolu sokaklarımızın yağmursuyu hattı toplanarak Barış caddemiz üzerinden deşarjını sağlamayı planlıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeyle, biriken yağmursuyu probleminin çözüleceği kanaatindeyim. Titizlikle başlattığımız projemizi bir an önce tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2021, 17:03

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER