Fırınlara Ramazan denetimi

Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçemizde faaliyet gösteren fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi gerçekleştirdi.

Fırınlara Ramazan denetimi

   Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde ekmek üretimi yapan fırınlara yönelik denetimlerine devam ediyor.

   Belli aralıklarla ilçe genelindeki fırınların denetimlerini sürdüren Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerinde genel hijyen denetimi, üretimde kullanılan ham maddelerin uygunluğu ve ürünlerin gramajlarını kontrol ettiler.

   Fırınlarda özellikle çalışanların temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda denetimler gerçekleştiren görevliler, kontrol esnasında eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulunup, vatandaşın sağlığını önceleyen ve kurallara uyan işletmelere teşekkür etti.

   Yapılan denetimlerde kurallara uygun hareket etmeyen iş yerleri hakkında tutanak tutulurken, tespit edilen eksiklikleri tamamlamaları için süre verildi. Bu süre içerisinde eksikliklerini tamamlamayan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi.

   Karasu Belediyesi Zabıta Müdürü Talat Kaptan tarafından Ramazan’da da ilçemiz genelindeki fırınlara yönelik denetimlerin belirli periyotlarla devam edeceği ve iftar sofralarında vazgeçilmez bir yere sahip olan ekmeğin en uygun koşullarda vatandaşlarımıza ulaşması için gereken her türlü tedbirin alındığı vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2023, 14:22

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER