Haralambo Balıkçıları rekor kırdı

Karasu'nun en eski balıkçı köyü Küçük Karasu’da balıkçıların ağına bolca balık takılıyor. Bu senenin balıkçılar için çok verimli geçtiğini söyleyen Hasan Aydın, ‘’Ağlarımız neredeyse hiç boş gelmedi’’ dedi.

Haralambo Balıkçıları rekor kırdı

Balık deyince akla gelen Haralambo, balıkların göç yolları üzerinde bulunuyor. Bu nedenle Haralambo bölgesinin oldukça verimli bir saha olduğunu belirten Karasu Deniz Balıkçılık’ın sahibi Hasan Aydın; ‘’Küçük Karasu, Karasu'nun en eski balıkçı köyüdür. Balıkçıları denizin altını, balığın nerede, ne zaman, nasıl tutulacağını iyi bilirler. Haralambo'da şu an barbun zamanı. Yakında da istavritler gelmeye başlayacak’’ diye konuştu.

BU ZOR ZAMANDA GELİR KAPISI OLDU

‘’Balık bol. Küçük Karasulular için özellikle bu zor zamanda iyi gelir kapısı oldu. Allah'a şükrediyoruz’’ diyen Aydın, tezgâhları renklendiren balık barbunu pişirme tavsiyesi de verdi. İşte Hasan Aydın'ın barbun tavsiyesi; ‘’Balık severler barbunu, tavada ve ızgarada pişirebilirler. Tavada sarı bir yağ bırakır. Tadı enfestir ama biraz da ağır olur. Izgarada ise daha hafif olur. Tercih balık severlerin.’’ 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2020, 16:29

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa ingenc
Mustafa ingenc - 3 yıl Önce

Otuz sene öncesini Animsatti

SIRADAKİ HABER