Hayrettin Uysal vefat etti

CHP Sakarya Eski Milletvekili ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanlarından Hayrettin Uysal vefat etti

Hayrettin Uysal vefat etti

   Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya eski milletvekillerinden Hayrettin Uysal hayata gözlerini yumdu. Dört dönem Sakarya Milletvekilliği ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve CHP grup başkanvekilliği yapan Uysal, Arifiye Köy Enstitüsü mezunuydu. Uysalın cenazesi 26 Kasım 2021 Cuma günü (bugün) ikindi namazı sonrası Ankara Karşıyaka Mezarlığına defnedilecek.

HAYRETTİN UYSAL KİMDİR?

İstanbul Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nü ve TODAİE'yi bitirdi, Kamu yönetimi uzmanı oldu. Millî Eğitim Müdürlüğü ile Lise ve Orta Okullarda Sanat Tarihi ve Türkçe Öğretmenliği görevlerinde bulundu. Türkiye Öğretmen Dernekleri Millî Federasyonu Genel Başkanlığı yaptı. Dört dönem Sakarya Milletvekilliği ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı. CHP Genel Başkan ve Genel Sekreter Yardımcısı ve CHP Millet Meclisi Grup Başkanvekili oldu.

TÖS KURUCU ÜYESİYDİ

Uzun süre CHP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyelikleri görevini üstlendi. Türkiye Öğretmenler sendikası (TÖS) kurucu üyesi olarak ilk yönetiminde yer aldı. Türkiye'nin çeşitli gazetelerinde ve dergilerinde makaleleri, öykü ve şiirleri yayınlandı. 1997-1999 yılları arasında TBMM Başkanı Siyasi Danışmanı ve Başkanlık müşavirliği görevlerinde bulundu. Sapanca, Yollar Çamur, Mustafa Kemal Sabahları adlı kitapları bulunuyor. Uysal evli ve bir çocuk babasıydı.

               

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2021, 11:01

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER