İçişleri Eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş vefat etti: Cenazesi Perşembe günü

İçişleri Eski Bakanı ve CHP Milletvekili Hasan Fehmi Güneş vefat etti. Güneş’in cenazesi Perşmbe günü toprağa verilecek.

İçişleri Eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş vefat etti: Cenazesi Perşembe günü

   Bülent Ecevit başkanlığındaki hükümette 16 Ocak 1979- 5 Ekim 1979 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Hasan Fehmi Güneş vefat etti. Güneş'in cenazesi yarın TBMM'de düzenlenecek tören sonrasında perşembe günü Karapürçek'te toprağa verilecek

TÖREN PROGRAMI NETLEŞTİ

Hasan Fehmi Güneş için 24 Kasım Çarşamba günü TBMM önünde resmi tören düzenlenecek, ardından da Ankara Kocatepe Camisinde cenaze namazı kılınacak.

Perşembe sabahı saat 09.00'da Ankara'dan yola çıkacak cenaze, Karapürçek Merkez camisinde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından da toprağa verilecek.

Hasan Fehmi Güneş kimdir?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya Mühendislik Akademisi Öğretim Görevliliği, Serbest avukatlık, Cumhuriyet Senatosu Sakarya Üyeliği (12 Ekim 1975 - 12 Eylül 1980), XVIII. ve XXII. dönem İstanbul Milletvekilliği ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

5 Ekim 1979 tarihinde, oyuncu Aynur Aydan ile aralarında geçen bir aşk skandalı sonucu hükûmetten istifa etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2021, 18:38

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER