İşte Karasu'nun bayram mesajları...

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler birer mesaj yayımlayarak bayramı kutladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da meslektaşlarına, velilere ve öğrencilere seslenerek yayınladığı mesajla herkese mutlu bayramlar diledi. İşte AKP, CHP, MHP ve YENİDEN REFAH PARTİSİ ilçe başkanlarının ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün bayram mesajları...

İşte Karasu'nun bayram mesajları...

AK PARTİ’NİN MESAJI

Ak Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit bayram mesajında şunları kaydetti; ‘’AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı olarak Kadın kolları ve Gençlik kollarımızla birlikte Ramazan ayı boyunca 40 mahallemizde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak gıda vb. yardımla buluşturmanın mutluluğunu yaşarken, salgın şartları nedeni ile bir o kadar da hüzünle geride bıraktığımız bu mübarek ayda tutulan oruçların, yapılan ibadet ve duaların kabul olması dileğiyle tüm hemşerilerimizin yaklaşan Ramazan Bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.’’

CHP’NİN MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Karasu İlçe Başkanı Av. Aykut Süt’ün bayram mesajı şöyle;

‘’Dargınlıklara son verilmesi, sevgi, saygı, kardeşlik, paylaşma ve diğer diğer duyguların değer kazandığı bayramlar hepimize önemli fırsatlar sunmaktadır. Bayramlarımız birlik ve beraberliğin arttığı, barış içinde yaşamanın güzel bir geleceğe bakabilmenin zamanlarıdır.

COVİD-19 SALGINI VE ZOR ZAMANLAR

Covid-19 salgını nedeniyle zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde her ne kadar bayram ziyaretleri gerçekleştiremeyecek, büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpemeyecek olsak da yine de bayram sevinci ve heyecanını gönülden hissetmeliyiz.

Muhakkak ki, ‘Adaletle yöneten, yoksulun yanında olan, yoksulluğu yenmek için mücadele eden, iftira atmayan, kul hakkı yemeyen, ötekileştirmeyen, bölmeyip birleştiren’ Sevgili Peygamberimiz, bayramların sevinç ve heyecanla karşılanmasını ister. Onun için bayramlar 'yardımlaşmanın ve dayanışmanın, huzurun, sevincin, barışın ve kardeşliğin’ özel günleridir.

TABLO COŞKUMUZU GÖLGELİYOR

Ancak İslam dünyasının içinde bulunduğu tablo, bu bayramda da coşkumuzu gölgeliyor. Demokrasinin evrensel kurallarından uzaklaşmış, adaletle hükmetmeyen, sorumluluğu altında olanlara karşı adil olmayan yönetim anlayışlarının hâkimiyeti altında bulunan Müslümanların yasadığı İslam coğrafyasında yoksulluk ve yolsuzluk, gelir dağılımı eşitsizliği, iç çatışmalar, sosyal adalet, insan hak ve özgürlükleri, kadın ve çocuk hakları gibi alanlardaki sorunlar maalesef kronikleşiyor.

MÜSLÜMAN TOPLUMU BÜTÜNLÜĞÜNÜ KAYBETMİŞ

Özellikle siyasilerin yönetim anlayışlarındaki farklılıklar, karşılıklı çekişmeler, uyuşmazlıklar nedeniyle Müslüman toplumu bütünlüğünü kaybetmiş, güç unsuru olmaktan uzaklaşmıştır. Bu durumun kaçılmaz sonucu olarak da Arakan, Türkistan, Filistin, Çeçenistan gibi dünyanın farklı yerlerindeki Müslümanlar, gayrimüslim toplumların baskı, zulüm ve tahakkümü altında yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmaktadırlar. İçinde bulundukları yapıda çözümünü mümkün görmeyen milyonlarca Müslüman, batı ülkelerinde huzurlu bir gelecek kurmak için vatanlarını terk etmeye devam etmektedirler.

AYRIŞMALARA DERHAL SON VERMELİ

Bu nedenlerle, öncelikle Müslümanlar olarak kendi içimizdeki ayrışmalara derhal son vermeli,  geçmişte olduğu gibi günümüzde de yaşadığımız coğrafyada birlik ve beraberliği, barışı ve huzuru yeniden tesis etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Ramazan Bayramınızı geçmişte olduğu gibi sevinç ve coşkuyla kutluyor, birlik, beraberlik, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günlere ulaşmayı temenni ediyor, büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.’’

MHP’NİN MESAJI

Ramazan’ın başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun ise cehennem azabından kurtuluş olarak müjdelendiğini söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Birlik ve bereket ayı olan Ramazan’ı Şerif’i uğurlamanın üzüntüsü içindeyiz. Dileriz ve ümit ederiz ki her birimiz günahlarımızdan arınmış olarak Bayram’a ermiş olalım. Allah (CC) tutmuş olduğumuz oruçları, kılmış olduğumuz namazları, yapmış olduğumuz hayır ve hasenatı kabul etsin” dedi.

ELBETTE ÇOK ACI...

Pandemi koşullarının bayramda da süreceğini hatırlatan Başkan Kara, “Bayramda evde kalmak, kabir ziyaretlerinde bulunamamak elbette çok acı. Ancak bu beladan kurtulmak için devletimizin almış olduğu tedbirlere harfiyen riayet etmek durumundayız. Vatandaşlarımızı bu süreç sonunda felaha ermek için tedbirleri elden bırakmamaya ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Tüm Türk İslam Âlemi’ne hayırlı bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NİN MESAJI

Yeniden Refah Partisi Karasu ilçe başkanı Muammer Adanur mesajında şöyle dedi; ''Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan oruç ayı Ramazan-ı Şerifi bitirmiş bulunmaktayız. Ramazan Bayramı’nın milletimizin ve ümmetimizin dirayet ve birliğine, mazlumların kurtuluşuna, tüm insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını temenni ediyorum. Cenab-ı Allah'tan Ramazan bayramımızın zulüm altında inleyen İslam Dünyasıʹnın uyanışı ve kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek zaman diliminin özelde esaret altında ve muhacirlik yaşayan Müslümanların kurtuluşuna ayrıca tüm dünya Müslümanları arasındaki ayrımcılığın son bulmasına vesile olması dileğiyle herkesin Ramazan bayramlarını tebrik ediyorum. Bu mübarek bayramın ve günlerin ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.

GEREKSİZ İHTİLAFLAR

Müslüman halkların uğradığı zulümlerin İslam düşmanlarının gücünden değil, Müslümanlar arasındaki gereksiz ihtilaflardan kaynaklandığı malumdur. Bu mübarek günlerin Müslümanlar arasındaki ihtilafların giderilmesine ve zulme karşı birlik ve vahdet içerisinde olmalarına vesile olmasını diliyorum.

İslamʹın en önemli alâmetlerinden olan Ramazan orucunu tamamlayıp bayrama ulaşmanın sevinç ve mutluluğuyla; öte yandan başta kendi coğrafyamız olmak üzere boydan boya İslam ülkelerinde yaşanan zulümlerin ve yapılan katliamların üzüntüsü içerisinde Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz. Ümmetin farklı coğrafyalarından farklı renkte, dilde, ırkta, mezhepte Müslümanlar Allahʹu Teala’ya kulluk temelinde İslami şuurla bu bayramda da bir araya geliyor. Hz. Muhammed (s.a.v) efendimizin ümmeti olarak bütünümüzle özgür olduğumuz, mümin kardeşlerimizin baskı ve zulüm altında inlemediği gerçek bayramlara kavuşmamızı diliyorum.''

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇETİN TURHAN'IN MESAJI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan bayram mesajında şu ifadeleri kullandı; ‘’Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler, sevgili öğrenciler; bayramlar kırgınlıkların unutulduğu, dostluk ve kardeşliklerin pekiştiği, dini ve milli duyguların şekillendiği, maddi ve manevi değerlerin hayat bulduğu günlerdir.

ÇOCUKLARIMIZIN GÖNLÜNÜ DOLDURAN HATIRALAR

Yeni yetişen neslin hafızasında bir iz, damaklarında şeker tadında bir bayram lezzeti bırakarak gelecek günlerimizde güzellikle, tebessümle yâd edeceğimiz bayram hatıralarımız olması, çocuklarımızın yüzünü güldürebildiğimiz, gönlünü doldurup aklını ve ruhunu besleyebildiğimiz bayramların daim olması temennileriyle. Okullarımızın öğrenciler ile dolup taşacağı, öğretmen öğrenci hasretinin dineceği, Millet olarak birlik ve beraberlik içinde hep bir arada, sevgi dolu huzurlu,  sağlıklı nice bayramlar geçirmek dileğiyle; Ramazan Bayramımızı kutlar, sağlıklı günler dilerim.’’

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2021, 12:48

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER