Karasu'da koronadan da tehlikeli: Uyuşturucu

Karasu'da koronadan da tehlikeli: Uyuşturucu

  İlçeye yeni atanan Kaymakam Beyimiz Sayın Dr. Ahmet Naci Helvacı, yeni atanan Emniyet Müdürümüz Sayın Hakan İzmir, eminim ki ilçeye büyük heveslerle hizmet yapmaya geldiniz. İdealinizde, iz bırakacak şeyler yapmak var. Buradan başka bir yere tayin olduğunuzda, arkadan iyi hizmetlerle anılmak istersiniz.  Ben size söyleyeyim, hiç bir şeyle uğraşmayın; Karasu'nun Uyuşturucu meselesini çözün! 

Her ikiniz de mesleğinizde tecrübelisiniz. Hele Sayın Emniyet Müdürümüz, Sakarya'dan geldi ki, sanırım bölgenin sorunlarını çok iyi biliyordur.

  İlçenin en büyük sorunu, UYUŞTURUCU...

Uyuşturucu deyince öyle basit bir ot, hap filan algılamayın, resmen madde bağımlılığı... Adı sanı duyulmayan maddeler dolanıyor ortalıkta. Bonzai filan halt etmiş. Hele esrar, sigaradan sayılıyor!

Öyle ki, uyuşturucu konusunda mastır yapmak isteyen görevlileri Karasu'ya atasınlar!

  Bilen biliyor, hak veriyor ama bilmeyenlerin de "Hadi yahu, o kadarda değildir" demelerini duyar gibiyim. Arkadaşlar, Karasu'da uyuşturucu yüzünden yuvalar yıkılıyor, aileler kan ağlıyor! Yeni gelinler baba evine dönüyor, dönemeyenler, kaynanalarının yanına yerleşiyor! Hatta bazı babalar, hanımlarına kızıyor, "Bu çocuğu eve almayın, tedavi mi olacak, ne olacaksa yapın!" diye...

  Bebeler, babasız büyüyor, genç gelinler kocasız! Gençler, kendilerini kurtarmak istiyor ama imkan yok. Hele paralı ailelerin çocukları daha kolay bulabiliyor bu zehirleri. Bulamayan çalıyor, hırsızlık yapıyor. Belki yarın gasp yapacaklar!

  İşin içinde saygın, sayılı aileler var ki, utanıyorlar "Benim oğlum uyuşturucu müptelası, yeğenim ayık gezmiyor" filan demeye. Bu, ulusal sorun, bu milli sorun, bu, ilçenin adını karalayan büyük bir sorun!

  Bu konuyu defalarca gündeme getirdim. Hemen her dönem gelen kaymakama açıkladım. Hatta ve hatta Cumhurbaşkanlığına, Cimer'e yazdım. Maalesef basit, göstermelik birkaç operasyonla sınırlı kaldı. Cimer'den gelen cevap; "Emniyet teşkilatımız bu konuda uyarılmış ve görev verilmiştir" gibi klasik sözler...

  Karasu'yu terk edene, "Doğru karar vermişsin, burada çocuk yetiştirilmez" diyorlar. Yeni gelene de, "Aman dikkat edin, burada herkes uyuşturucu kullanıyor" diyorlar. Yani sorunu bilmeyen yok gibi... Terminal, sanayii ve sahilde, pazaryeri etrafında, her yerdeler.

  Görevi olup da bu konuda kılını kıpırdatmayanlara hakkımı helal etmiyorum. Bu konu, fuhuş sektöründen bile daha tehlikeli. Hele Korona vız gelir... Sorun bakalım o gençlerin ailelerine, Koronayı mı tercih ederler, uyuşturucuyu mu?

   İlçede bir STK oluşumu vardı, kaymakam beyin öncülüğünde, devlet eli ile kurulmuş... Gün bu gündür arkadaşlar. Elimize sopa alıp nöbet mi tutarız, hafiyelik mi yaparız, yoksa yasal olmayan baskınlar mı düzenleriz, ne yaparsak ben varım. Yeter ki ezilsin şu uyuşturucu tacirlerinin kafası!

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2020, 17:03

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Özkan kececi
Özkan kececi - 3 yıl Önce

Çok cesur yazmışsın yazar ne emniyete müdür nede yemi gelen kaymakam alayı haram sen ole gaza gelip eline sopayı alıp süleyman soylunun gazına gelme derdine çare avukattan başkasını bulmassın oda en son ellerini kaldırdı elimden geleni yapdım der emniyetinde kaymakamlarımda 10 yoldan beri gelen felaketin haberdarıydı neyse uzun lafın kısası sana helal olsun bitane daha çıkıp buralara yazmadı bu yüzden sesin duyulur işAllah uyuşdurucu ile deil artık uyarıcı kimyasallarla mücadelede uyudueucudan ayrılıp uyarıcı ve kimyasallar diye bi yasa çıkıp cezası muhabbet olması lazım....

Emine
Emine - 3 yıl Önce

Düzcede de almış başını gidiyor gençler zehirleniyor bende 2 yıldır oğlumla uğraşıyorum ama neyapsanda kar etmedi artık dayanamadım ve kendı haline bıraktım çünkü kendisi istemiyor bırakmayı ben tükendim ve oğlumu kendine bıraktım pskilojim acaip şekilde bozuldu hayata küstürdü benim evladım beni DEVLETİMİZ BU SORUNA ACİL BİR ŞEKİLDE EL ATMALI YOKSA ÖLÜMÜMÜZ EVLATLARIMIZIN ELİNDEN OLACAK

DURSUN BOSTANCI
DURSUN BOSTANCI - 3 yıl Önce

Böyle cesurca yazmanızdan dolayı tebrik ediyorum. Umarım gerekli yerlerden yeterli ilgi gelir. Karasu avuç içi kadar bir yer ama bu uyuşturucu ile mücadele çok zor. InşAllah yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimiz bu illetten uzak durur.

Mustafa Özbay
Mustafa Özbay - 3 yıl Önce

Aslında çok büyük bir gündem olması gereken bir konu. Yüreğine sağlık Adnan bey tebrikler ama bana dokunmayan yılan misali olmuş insanlarımız..! Buradan bir nokta atışı adreste ben yazayım yalı mah. Plaj caddesi 121. Sokak ve çevresinde torbacılar volta atıyor

yasin iskender
yasin iskender - 3 yıl Önce

nası oluyoda emniyet üç beş torbacıyla baş edemiyo
sorsan her üç torbacıdan biri devlete çalışıyo
???

Hacer Güler
Hacer Güler - 3 yıl Önce

2005 yıllarından beri konuşulan bu toplumsal sorunu,zaman,zaman bir sivil insiyatif gurubunun afiş vs gibi çalışmalar yapılmış,ancak;o çıkar çarkı daha hızlı,daha zalim,olmaları geçici başarı sağladılar.Bu başarı ülkenin ekonomisi,sosyal yaşam ve eğitimle çok bağıml

Cemil Ergelen
Cemil Ergelen - 3 yıl Önce

Aynen katılıyorum.

Mehmet  Altay
Mehmet Altay - 3 yıl Önce

Adnan abi herkes senin duyarlılığını göstermeli. Teşekkür ederiz. InşaAllah sesin duyulur

SIRADAKİ HABER