Karasu, kadınların renkli etkinliğine sahne oldu

''Süslü kadınlar'' adı verilen etkinlikte katılımcılar bisikletleriyle sokakları turladı. Renkli kıyafetler giyerek bisikletlerini süsleyen onlarca kadın Sahil Park'ta bir araya geldi. Hatice Kaya organizatörlüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte çok sayıda kadın süslü bisikletleriyle adeta görsel bir şölene imza attı...

Karasu, kadınların renkli etkinliğine sahne oldu

DAHA İYİ YAŞANABİLİR BİR DÜNYA

19 Eylül Otomobilsiz Kentler Günü’nde, Türkiye ve dünyada toplam 155 noktada yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl ikinci kez Karasu’da da gönüllü kadınlar tarafından düzenlendi. Etkinliğin amacının, daha çok kadını bisiklet sürmeye özendirmek ve aynı zamanda bisiklet kullanıcıları için güvenli ulaşım altyapısını talep etmek olduğunu belirten organizasyon sorumlusu Hatice Kaya, turun bağımsız kadınlar tarafından gönüllü organize edildiğini söyledi.

Kaya, “Dünyayı daha iyi yaşanabilir bir hale getirmenin adımını atıyoruz. Bu yüzden de bisiklet kullanımını özendirmek istiyoruz. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bu amaç doğrultusunda, bisiklet sürmenin özgürleştirdiğini hatırlatmak, daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek için düzenlenen bir etkinliktir”  ifadelerini kullandı. Karasulu kadınların, süsledikleri bisikletleriyle katıldıkları tur, şenlik havasını anımsattı. Bisiklet turunun en genç katılımcılarından Belinay’ın kadınlara çiçek dağıtması da hoş anlara sahne oldu.

ÖZGÜRLÜĞE VURGU YAPILDI

‘Kadın sokağa çıkarsa dünya değişir’ sloganıyla çıktıkları bu yolda, kadınların özgür olduğunu ve istedikleri zaman her şeyi yapabilecek güce sahip olduklarını hatırlatmak amacıyla böyle bir organizasyonu Karasu’da da gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Hatice Kaya, bu etkinliğin kadınları birleştirici özelliğinden ötürü de içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Kaya, “Aylar öncesinden kostümlerini hazırlayarak pedal çeviren kadınlar, renkli sohbetler eşliğinde çok keyifli saatler geçirdi. Birbirinden renkli görüntülere ev sahipliği yapan bisiklet turu, çevredekilerin de beğenisini topladı.

DESTEK VERDİLER

Tura katılamayan bazı kadınların süslü bisikletleriyle mahalle aralarında dolaşarak bu etkinliğe destek verdiklerini ve turun asıl amacına onların da bu şekilde katkı sağladıklarını söyleyen Kaya, “Böylece, Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde süslü bisikletlerimizle, güzel ve özgür bir dünya isteğimize bu şekilde vurgu yaptık. Katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş Belediye Başkanı İshak Sarı adına minik Belinay ile birlikte tüm katılımcılara çiçek dağıtarak etkinliğe destekte bulundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2021, 12:47

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER