Karasu'nun gezen ağaçları

 2 günlük ev istirahati sonrası, bir de gördük ki, Plaj Caddesi'ndeki ağaçlar yok olmuş. Başka bir yere, Doğu Karadeniz Caddesine taşınmış!

Karasu'nun gezen ağaçları

  Hatırlarsınız, daha önce de, bu Caddedeki palmiye ağaçları taşınmıştı, İstanbul Caddesine. Çoğu da kurumuştu. Umuyoruz ki bunlar kurumaz.

  Ağaçların taşınma bahanesi, altyapıya zarar veriyorlar! Mantıklı... Ama bir şehrin en güzel süsü, ağaçlarıdır. Nasıl daha önceki palmiyelerin sökülmesi gereksizse, bu da gereksizdi! Ahmet Genç Palmiyeleri dikti, Mehmet İspir söktü. Mehmet İspir bu Kavlanları dikti, İshak Sarı söktü. Yarın gelecek belediye başkanı da İshak Sarı'nın dikeceği süs ağaçlarını söker, başka bir şey diker.  Koskoca ilçe oldu deneme tahtası.

  Ağaçların dikileceği Doğu Karadeniz Caddesinde zaten ağaçlandırma yapılmıştı. Bu ağaçların oraya taşınma bahanesi de geçekçi değil. Çünkü orta refüjde altyapı olarak bir tek aydınlatma direği elektrik kabloları olur. O da yüzeye yakın olur. Yolun ortasından geçen yağmur suyu büzlerine de vereceği zarar tartışılır.

  Doğu Karadeniz Caddesinde kilittaşı kaplaması yapılırken, diğer ilçelerden bazı belediye görevlileri takdir etmişti, Çok güzel yürüyüş yolu yapıldı ama keşke deniz tarafına yapılsaydı, diye. Anladık ki, burası yürüyüş yolu değil, araç yoluydu. Kilittaşı olması yine takdir edilir, çünkü toprak nefes alıyor, asfalt gibi boğmuyor.

  Ama şimdi bu taşların da söküleceği haberini aldık. Şahsen üzüldüm. Bir eve aldığımız mobilyaları bile 10-15 sene kullanıyorken, koskoca bir kentin görünümü bu kadar sık değiştirilmemeli. Üstelik yüz milyonluk borçları varken!

  Bence çok daha acil işler var, yapılması gereken. Sahilde birçok yol hala asfalt bekliyor. Gençlere spor alanları gerekiyor. Kaykayını eline alan, insanların ve araçların gezdiği yerlerde tehlikeli hareketler yapıyorlar. Mesela, Yenimahalle mezarlığı yanındaki spor için ayrılmış devasa alanı düzenlemeye ne dersiniz? Yüzme havuzu, kaykay pisti, bisiklet parkuru, voleybol, basketbol sahaları vb...

 Ya Pazaryerinin yeniden düzenlenmesine...

  Karasu Halk Pazarı, çok çirkin bir görünüm arz ediyor. Dış cephesi çirkin, kirli, teller paslı! Çatı makasları boya istiyor. Tezgâhlar ilkel ve kişisel gayretlerle düzenlenmiş. Balıkçılar dışarıda, altyapıları yok. Yoldaki balık kokusu birkaç gün gitmiyor.

  Pazaryerimiz, koskoca kapalı alan, genellikle sadece haftada bir gün kullanılıyor! Diğer günlerde de sosyal aktiviteler için kullanmanın yolları aranmalıdır. Ama yazın çok sıcak, kışın çok soğuk olunca, bu pek mümkün olamamakta! Üstelik, burasının devamlı gözlendiğine dair saçma tabela da var. Parmaklıklar takılarak kilitleme yerine, gerçekten gözetlenmeli ama açık olmalı.

  Buranın bakımı onarımı acilen yapılmalı, ele güne rezil oluyoruz. Sonra, çevre parsellerden son kalan birkaç tanesi de acilen kamulaştırılmalı ve Balıkçı pazarı eklenmeli. Pazarcı kamyonlarının otoparkı düzenlenmeli. Çoğu yolları trafiğe kapatmak zorunda kalıyor.

  Pazaryeri yapımı için çalışmalar olduğunu duyduk. Umarım yeni bir pazaryeri içindir, eskisini kapatmazlar. Çünkü burası merkezde olması sebebiyle halkın ulaşımını kolaylaştırmaktadır.

  Başkanın çalışmalarını takdirle izliyoruz. Kalıcı izler de bırakacaktır elbet görevi devrettiğinde. Ancak bu, mevcut yapılanları bozmadan, bütçeye ek külfet getirmeden olmalıdır.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2020, 17:45

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER