Kızılcık da o uygulamaya katıldı

Karasu’da ilk olarak 2020 yılında İhsaniye Mahallesi’nde başlayan ‘Çöp konteynırı kapında’ projesi Kızılcık ile 16 mahalleyi kapsamış oldu. Karasu Belediyesi’nin Bireysel Çöp Kutusu çalışması kapsamında Kızılcık Mahallesi’ne 70 adet çöp konteyneri teslim edildi.

Kızılcık da o uygulamaya katıldı

   Karasu Belediyesi tarafından 2020 yılının Ağustos ayında ilk olarak İhsaniye Mahallesi’nde pilot olarak uygulanmaya başlanılan 'Bireysel Çöp Kutusu' projesi, 15 mahallenin ardından Kızılcık Mahallesi’nde de uygulanmaya başladı.

   Kızılcık Mahallesi, Belediye-Vatandaş işbirliği ile gerçekleştirilen ‘çöp konteynırı kapında’ projesini uygulayan 16’ncı mahalle oldu. 70 adet konteyneri teslim alan Kızılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, konteynerleri mahalle sakinlerine dağıtmaya başladı.

TOPLAM 2 BİN 68 KONTEYNER

   Karasu Belediyesi, 16 mahalle ve Eski Adapazarı Caddesi, Şehit Ferhat Sözer Caddesi, Işık Tatil Sitesi olmak üzere toplam 2 bin 68 çöp bidonu teslim etti.

   70 adet bireysel konteyneri teslim alan Kızılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, “Mahallemizin sokaklarında, başıboş hayvanlar, zaman zaman çöpleri sokaklara saçıyordu. Bu sorun ortadan kalkacak. Belediyemizin başlattığı uygulamaya daha temiz bir mahalle olmak için katılmak istedim. Her hanenin kendine ait bir çöp konteynırı olacak. Poşetleri ile çöpler çıkarılacak. Diğer konteynerler kaldırılacak'' dedi.

'TAVSİYE EDERİM'

   Topaloğlu, ''Bu uygulamayı hayata geçiren diğer mahallelerdeki muhtar arkadaşlarıma sordum. Mahallelerin daha temiz ve sağlıklı olduğunu ifade ettiler. Güzel bir uygulama. Temizlik ve hijyen açısından da önemli bir gelişme. Tüm mahallelerimize bu uygulamaya geçmelerini tavsiye ederim’’ diye konuştu. Topaloğlu, çöp konteynerleri taleplerinin alınmasına devam edildiğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2022, 09:57

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER