Koruma altındaki nilüferleri kuşlar taşımış

Longoza ziyaretçi akını...

Koruma altındaki nilüferleri kuşlar taşımış

Karasu’nun sahip olduğu doğal ve nadir güzelliklerden biri olan Acarlar Longozu, nilüfer çiçeklerinin açmasıyla şu sıralar güzelliğine güzellik kattı. Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longozu olan Acarlar, nilüferlerin çiçek açmasıyla ziyaretçi akınına uğruyor. Longozda, harika bir görüntüye sahip olan nilüfer çiçeklerinin yanı sıra birçok türden kuşları görmek mümkün. Yirmi dört kilometrekarelik alanıyla, yaklaşık iki yüz çeşit göçmen kuşa ev sahipliği yapan Acarlar Longozu’nu ziyaret edenler, ‘’Cıvıl cıvıl ve harika doğası var, insana huzur veriyor, ferahlatıyor’’ yorumlarını yapıyor.

GÖÇMEN KUŞLAR TAŞIMIŞ

Pek çok kuş türü ve endemik bitki türüne ev sahipliği yapan Acarlar Longozu, stresten uzaklaşmak isteyen, il içinden ve dışından turistlere keyifli anlar yaşatıyor. Longozda yürüyüş yapan vatandaşlar, açan nilüfer çiçeklerinin kartpostallık güzelliğini fotoğraflamayı ihmal etmiyor.

Sapı yaklaşık 1 metreyi bulan nilüfer çiçeği, suyun dibinde, çamurda kökleniyor. Nilüfer çiçeklerinin tohumunun ise Amazon ormanlarından göçmen kuşlar aracılığı ile taşındığı ve bu sayede oluştuğu düşünülüyor.

BU GÜZELLİĞE KIYMANIN CEZASI AĞIR

Mayıs ayı başında açmaya başlayan nilüfer çiçekleri, kasımın son günlerine kadar görsel şölen sunmayı sürdürüyor. Yaz-kış var olan büyük yeşil yapraklar arasında bu günlerde açan beyaz renkli nilüfer çiçekleri, güzelliğiyle ilgi görüyor. Longozu görmeye gelen ziyaretçiler, manzara karşısında büyüleniyor.

Koruma altındaki nilüfer çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 73.000 lira ceza kesiliyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2020, 14:18

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER