Meteorolojiden yağmur ve fırtına uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü sağanak yağış ve fırtınanın etkisi altına giriyor... Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli sağanak kendisini gösterecek. Yağışların Rize ve çevresinde çok kuvvetli olması beklenirken olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı hakim olacak. Diğer yandan Marmara, Doğu Karadeniz ve Akdeniz'de kuvvetli rüzgarlar hakim olacak.

Meteorolojiden yağmur ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın Doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kırklareli kıyıları, Batı Akdeniz’in Toroslar mevkii, İskenderun Körfezi ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzey ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu'nun güneybatısı ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa),Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, Karadeniz sahil şeridinde fırtınaya bağlı yüksek dalga oluşum riski vb.) dikkati ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2020, 17:57

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER