Müftülük'te hafta etkinliklerle dolu geçiyor

Müftülük tarafından hafta boyunca devam edecek olan etkinlikler kapsamında Kızılay’a kan bağışında bulunuldu...

Müftülük'te hafta etkinliklerle dolu geçiyor

Karasu Müftüsü Bektaş Günay, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde beraberindeki din görevlileri ile birlikte kan bağışında bulundu.

Her yıl ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Karasu’da çeşitli etkinliklerle geçiriliyor. 1 Ekim'de haftanın anlam ve önemine ilişkin bir basın toplantısı yapan Müftü Bektaş Günay ardından Karasu Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti, hastalara geçmiş olsun diyerek gül hediye etti. 1-7 Ekim arasında bir hafta boyunca devam edecek olan etkinlikler, 4 Ekim Pazartesi günü bulvarda bulunan Kızılay Kan Bağış aracında yapılan kan bağışı ile sürdürüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl bir temanın ön plana çıkarıldığını, bu yılki temanın ise "cami, din görevlileri ve vefa" olarak belirlendiğini hatırlatan Müftü Günay, bir insanın yardımına koşma, zor gününde yardımcı olmanın bütün Müslümanların görevi olduğunu kaydetti.

Bazen bir ünite kanın hayat kurtardığını ifade eden Bektaş Günay, ’’Bir insanın hayatını kurtarmanın tüm insanların hayatını kurtarmakla eşdeğer olduğunu belirterek, kan vermenin hayat kurtardığını, dinin de tavsiyeleri arasında yer aldığını aktardı.

‘’Bu çağrımıza kulak veren bütün imam arkadaşlarıma ve destek veren herkese teşekkür ediyorum’’ diyen Müftü Günay, ''Biz de üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Elimizden geldiğince Kızılay'a destek vermeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2021, 19:00

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER