O listede Akçakoca var Karasu yok!

Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanan Türkiye’de uygun fiyatlı 10 tatil rotası başlıklı haberde Karasu’nun adı yok. Listede Karadeniz kıyılarından Akçakoca Kale ve Sinop Çamurca plajlarına yer verildi.

O listede Akçakoca var Karasu yok!

30 Mayıs Pazar günü hürriyet.com.tr’de yer alan İsmail Sarı’ya ait haberde Akakoca, Düzce’nin yeşil adresi olarak tarifini bulmuş. Haberde Akçakoca şöyle tanıtılmış:

“Coğrafi konumundan dolayı zengin bir bitkisel çeşitliliğe sahip. Kendi topraklarından doğan Melen Çayı Havzası içinde yer alıyor. Geldiğinizde 40 km’lik kumsalda, tertemiz bir deniz ve tane tane kum bulacaksınız. Zaten iki tane harika Mavi Bayraklı plajı bulunuyor, Kale ve Çuhallı Aile Plajı… Bölgede otellerde konaklama fiyatı da gecelik 300-400 lira arasında değişiyor.”

KAFA KARIŞTIRAN TARİF

Haberde Akçakoca’nın 40 km uzunluğunda sahili bulunduğu şeklindeki bilgi kafaları karıştırdı. Bilindiği gibi, Batı Karadeniz Bölgesi’nde ilçe bazında en uzun sahil Karasu ve Kocaali’de bulunuyor. Muhabire destek olan turizm yazarlarının bu gerçeği görmezden gelmiş olması dikkat çekici bir durum olarak değerlendiriliyor.

KASTAMONU VE KARABÜK

Gezgin, blog ve seyahat yazarı Bahar Gündoğdu, Nurgül Büyükkalay, Burcu Gürtürk ve turizmci, fotoğrafçı ve seyahat yazarı Mehmet Altay’ın konuyla ilgili görüşlerinin anlatıldığı haberde kısa dönemli ve uygun fiyatlı tatil rotası olarak çoğunlukla Ege ve Akdeniz kıyıları ile Karadeniz Bölgesi’nde bulunan kanyon zengini illere yer verildi. Bu iller arasında Kastamonu (Küre Dağları Milli Parkı, Horma Kanyonu, Valla Kanyonu ve Çatak Kanyonu), Karabük/Safranbolu Kanyonu bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 09:23

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER