Kızılcık'ta su 160 metreden fışkırdı!

Muhtar İsmail Hakkı Topaloğlu müjdeyi sosyal medyadan ‘mahallenin suyu çıktı’ sloganıyla duyurdu. SASKİ’nin Kızılcık Mahallesi'nden başlattığı sondaj çalışmalarında 160 metre derinlikte su bulundu...

Kızılcık'ta su 160 metreden fışkırdı!

   Karasu Kızılcık Mahallesi’nde zaman zaman yaşanan su sıkıntısına çözüm bulmak için başlatılan sondaj çalışmaları sonuç verdi. Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, SASKİ tarafından başlatılan ve bir hafta süren çalışmalarda 160 metre derinlikte yeterli miktarda su bulunduğunu müjdeledi.

‘YÜKSEK YERLERE ÇIKMIYORDU’

   Konuyla ilgili bilgi veren Muhtar Topaloğlu, özellikle yaz aylarında mahallenin yüksek kesimlerinde zaman zaman su sıkıntısı yaşadıklarını ve bunun giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşerek çözüm istediklerini söyledi. Bunun üzerine SASKİ’nin geçtiğimiz günlerde sondaj çalışmalarına başladığını hatırlatan Topaloğlu, “Günlerce heyecanla bekledik. Bir hafta dolduğunda tam 160 metre derinlikte suyu bulduk. Kızılcık halkına hayırlı olsun” dedi.

POMPAYLA BASILACAK

   Muhtar Topaloğlu’nun verdiği bilgilere göre, yeraltı suyu kurulacak pompa vasıtasıyla inşa edilecek depoya aktarılacak, oradan da mevcut şebekeye verilecek. Yeni depo, pompa montajı gibi çalışmalar yaz sezonuna girilmeden tamamlanmış olacak. Faturalama sistemi ise eski düzende devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2021, 17:06

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER