Karasu Haber
2023-10-11 16:05:00

Takdir ettiklerimiz - etmediklerimiz

Adnan YILDIZ

adnanyldz54@gmail.com 11 Ekim 2023, 16:05

   Belediye hizmetleri, hele hele bu kadar borç yükü altında yapılan hizmetleri takdir ediyorum. Keşke bazılarında daha imtina gösterselerdi. (Ve hatta yapılandırma yaparak 46 milyon borcun bir kısmını ödediler).

  Öncelikle, Belediye- Terminal arasındaki yoldan bahsedelim. Bu yol, tek şerit olmasına rağmen, çift şerit olarak kullanılıyordu. Müdahale eden de yoktu! Son şekliyle mecburen tek şerit oldu. Hadi bakalım, şimdi de ters yöne girin!

  Bu tek yön yollarda, tabelaların dışında, zemine de tek yön ok işareti çizilemez miydi? Hani park çizgisi, bisiklet yolu vs boyanmışken, çok kolay bir şekilde yerlere sarı ok çizgileri de çizilebilirdi.

  Bisiklet yolu çok geniş bırakılmış, sanırsın ki bisiklet yarışları yapılacak. Bu kadar geniş alanı bisiklet yolu olarak bırakmak bir şehircilik kusuru bence…Yolun üçde birini gaspetmiş!

  Bisiklet yolundan önce park yeri sorunu çözülmeliydi. O yolda çift sıra park edilerek nisbeten park sorunu çözülüyordu. Şimdi o araçlar nereye park edecek. Öncelikle boş birkaç arsa, ya istimlak edilerek, ya da arsa sahiplerine otopark olarak kullanılması yönünde teşvik edilerek otoparka dönüştürülmeli.

  En adaletsiz olan da; Bazı kurnaz dükkan sahipleri, dükkanlarının önüne boş kutu, bisiklet, motorsiklet vs koyarak otomobillerin park etmesini engelliyor. Dükkanlarının önü boş kalarak içeride hangi hizmet verildiği rahatça görülebiliyor. Diğer dükkan sahipleri bunu düşünemiyor mu? Kim istemez dükkanının önü boş kalsın. Bedavadan reklam. Herkes aynı şekilde dükkanının önüne bisiklet, taş vb koyarsa, Belediye de mecburen bu işi düzeltmeye baş koyar!

  Yine bu yol üzerinde dikilen ağaçların tamamına yakını kurudu. Ağustos ayında dikilmesi zaten yanlış seçimdi. Şimdi bu ağaçların sökülüp yeniden dikim yapılması gerekecek. Umarım hangi ağaçların dikilmesi yönünde vatandaşa seçenek sunulur. Yoldan geçenin saçına başına takılan ağaçlar yerine, dalları daha yüksek ve temiz hava sağlayan ağaçlar tercih edilebilir.

  En hakiki şehircilik ve Belediyecilik işi de, Kanal üzerinde yenilenen ve yeniden yapılan köprüler… Dombay Caddesindeki (Yeni adını ezberleyemedim) ve Halk Eğitimin Kuzeyindeki köprü, gösteriş amaçlamayan tam bir şehircilik hizmeti.… Karar veren ve uygulayanların canı sağolsun. Umarım sayıları artar. Şimdi bu köprüye “İshak Sarı” adı verilmesin mi?

  Benim şikayet ettiğim husus, Polis Lojmanlarının bulunduğu cadde… Asfaltı düzgün değil, yan yolları stabilize. Özellikle Kreşin olduğu sokak bir an önce asfaltlanmalı. Ve o Caddenin sonuna da bir köprü yapılması düşünülmeli.

  Benim en şikayetçi olduğum husus, gürültü kirliliği…Cenaze ilanlarını verecek bir Belediye sitesi kurulamaz mı? Bütün hemşerilerimizin telefonu var nasıl olsa.

  Üstelik hala kamyonet ve megafonla satış yapan sokak satıcıları var ki, Belediyeye beni şikayet et diye bangır bangır bağırıyorlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.