Karasu Haber
2023-12-29 10:01:04

Yılbaşında eğlence yerleri kapalı

Adnan YILDIZ

adnanyldz54@gmail.com 29 Aralık 2023, 10:01

     Karasu’nun eğlence bölgesinde, Tarla’da bu yılbaşı eğlence yok. Aslında 3 haftadır yok da, Yılbaşı akşamı eğlence arayanlara da yok!

  Malum, bu bölge çevre il ve ilçelerden de eğlenmeye gelenlerle dolu. Karasu’ya iç turizmde maddi olarak epey destek sağlıyor. 10’a yakın gazino, kendi sektörlerinde milyonlarca lira döndürüyor.

  Hemen her eğlence yerinde 5 ile 10 arası garson var. Mutfakta en az bir aşçı, bir müzisyen ve birkaç da ortak var gazinolarda. Her biri de bir aile geçindiriyor.

  Dışarıdan et, balık, sebze ve meyve alarak esnafa da katkı sağlıyorlar. Taksiciler devamlı müşteri getirip götürüyor.

  İşte bu büyük paraların döndüğü eğlence merkezi, fuhuş operasyonu sonrası Belediye tarafından 1 ay mühürlendi.. Süre de 6 Ocakta bitiyor. Ceza vereceksen, para cezası ver. Kapatmanın sonunda yeniden toparlanmak ne kadar zaman alır, insanlar eski müşterilerini ne zaman toparlar!

  Fuhuş operasyonu demişken, bir işletmecinin sesine kulak verelim; “Biz gazinoda karı satmıyoruz ki bizi neden mühürlediler. Asıl fuhuş, Karasu’da yazlıkçıların kiraya verdikleri ve denetimi yapılmayan evlerde oluyor. Fuhuşla mücadele etmek isteyen bu evlere baskın yapar, buraları kapatır. Hiçbir gazinoda fuhuş olmadığı gibi, hiçbiri de bu işe arabuluculuk yapmaz. Bizim dolaplarda etimiz, meyvemiz vardı, onlar hep çürüdü. Çalışanların aileleri, çocukları var, onlar açıkta kaldı, yeni yıla umutsuz girecekler. Yabancı kadınlar içinde buradan, Karasu’dan evli olanlar, evde çocuğu olanlar vardı, onlar bile gönderildi, hepsi perişan oldu.” Bence haklı. Gazinolar kapatılarak fuhuş önlenmez!

  Belediye,  hiçbir hizmet getirmediği, yolları köstebek yuvası gibi olan bölge çalışanlarından nasıl oy isteyecek? Bu insanların işsiz, sefil olması kime menfaat sağlar. Bulsunlar da adam gibi iş, çalışsınlar demek kolay. Sokaklarda iş arayanlar çok buldu da…

   Kaldı ki bu bir sektör, insanların eğlenme ihtiyacını gideriyor. Denetlenecekse, adam gibi, devamlı denetlensin.. Karasu olmazsa Sapanca olur, Karaburun olur, Akçakoca olur, Söğütlü, olur, Adapazarı olur. Milyonlarca lira Karasu dışına akar. Eğlence isteyen Karasulular da dışarıya akar.

  Yapılması gereken, Mühürlerin kaldırılması, 1 Aylık cezanın 3 haftaya indirilmesi ve insanların en azından yeni yıla girerken bir nebzede olsa mutlu edilmesidir.

  Herkesin Yeni Yılını kutlar, neşeli günler dilerim.

Yorumlar (1)

sabri reyiz 5 Ay Önce

Evde oturup zikir çeksinler., kaza namazlarını kalsınlar diye eğlence mekanları kapatılmıştır. İyi düşünelim, neşemiz daim olsun.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.